Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Άποψη του ορεινού χωριού της Βυτίνας, με παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και δέντρα

Βυτίνα

Kλιματικά δεδομένα

Μέσες τιμές 2010-2019

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Το ελατοσκέπαστο στολίδι του Μαινάλου

Αρχοντική. Πανέμορφη. Γαλήνια. Φιλόξενη… Η Βυτίνα, το ξακουστό κεφαλοχώρι της Ορεινής Αρκαδίας, αποτελεί ιδεώδη τόπο χειμερινού τουρισμού και το καλύτερο ορμητήριο για τη γνωριμία της ευρύτερης περιοχής.
Παραδοσιακή, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο, απλώνεται νωχελικά στον κόρφο του Μαινάλου όρους, που την προικίζει με ένα σπάνιο κλίμα – θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Χτισμένη σε κομβικό σημείο προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο – απέχει μόλις 12 χλμ. από τη θέση Οστρακίνα του Μαινάλου – όπου θα απολαύσετε εκπληκτικές καταβάσεις και λευκές διαδρομές κάνοντας όλα τα αθλήματα χιονιού.
Με αφετηρία την κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει η πετρόχτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα,κατασκευασμένη από το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής, επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη με το αξιόλογο ιστορικό αρχείο, το «Ελληνικό Σχολείο» και το Λαογραφικό Μουσείο. Όμορφες αναμνήσεις θα σάς αφήσει ένας ρομαντικός περίπατος στο «Δρόμο της Αγάπης», όπου οι πανύψηλες δενδροστοιχίες μοιάζουν ν’ αγκαλιάζονται!
Βαθύσκιωτα, πανύψηλα ελατοδάση, που μοιάζουν ν’ αγγίζουν τον ουρανό, προσμένουν να τά εξερευνήσετε κάνοντας αναζωογονητικές πεζοπορίες, ποδήλατο βουνού ή διαδρομές με οχήματα 4Χ4.

Εμπνευστείτε

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Τα 10 κορυφαία «κρυμμένα μυστικά» της Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος είναι παγκοσμίως γνωστή για την πλούσια ιστορία της, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της. Η «Νήσος του Πέλοπος», από όπου πήρε το όνομά της, διατηρεί ωστόσο ορισμένες γοητευτικές γωνιές, άγνωστες ακόμα στο ευρύ κοινό.

Top Φαράγγια της Ελλάδας

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγια, που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής χώρας, και προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στους λάτρεις του canyoning.

ME IX
Από Αθήνα μέσω Ολυμπίας Οδ.,προς ΕΟ Κορίνθου-Τριπόλεως,η διαδρομή είναι 2,5 ώρες.Από Θεσ/νίκη μέσω ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσ/νίκη) συνεχίστε στην Ολυμπία Οδ. για Βυτίνα η διαδρομή διαρκεί 7,5 ώρες.

Άλλοι προορισμοί

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ