Βυτίνα

Kλιματικά δεδομένα

Μέσες τιμές 2010-2019

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Το ελατοσκέπαστο στολίδι του Μαινάλου

Αρχοντική. Πανέμορφη. Γαλήνια. Φιλόξενη… Η Βυτίνα, το ξακουστό κεφαλοχώρι της Ορεινής Αρκαδίας, αποτελεί ιδεώδη τόπο χειμερινού τουρισμού και το καλύτερο ορμητήριο για τη γνωριμία της ευρύτερης περιοχής.
Παραδοσιακή, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, πνιγμένη κυριολεκτικά στο πράσινο, απλώνεται νωχελικά στον κόρφο του Μαινάλου όρους, που την προικίζει με ένα σπάνιο κλίμα – θεραπευτικό ψυχής και σώματος. Χτισμένη σε κομβικό σημείο προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο – απέχει μόλις 12 χλμ. από τη θέση Οστρακίνα του Μαινάλου – όπου θα απολαύσετε εκπληκτικές καταβάσεις και λευκές διαδρομές κάνοντας όλα τα αθλήματα χιονιού.
Με αφετηρία την κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει η πετρόχτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα,κατασκευασμένη από το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής, επισκεφθείτε τη Βιβλιοθήκη με το αξιόλογο ιστορικό αρχείο, το «Ελληνικό Σχολείο» και το Λαογραφικό Μουσείο. Όμορφες αναμνήσεις θα σάς αφήσει ένας ρομαντικός περίπατος στο «Δρόμο της Αγάπης», όπου οι πανύψηλες δενδροστοιχίες μοιάζουν ν’ αγκαλιάζονται!
Βαθύσκιωτα, πανύψηλα ελατοδάση, που μοιάζουν ν’ αγγίζουν τον ουρανό, προσμένουν να τά εξερευνήσετε κάνοντας αναζωογονητικές πεζοπορίες, ποδήλατο βουνού ή διαδρομές με οχήματα 4Χ4.

Εμπνευστείτε

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Γεωπάρκα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, περιοχή όπου έχουν σημειωθεί κοσμογονικές γεωλογικές μεταβολές και με «παρελθόν» ενεργούς ορογένεσης που φτάνει στα απώτατα βάθη της «ιστορίας» του πλανήτη, είναι προικισμένη με μοναδικά και θαυμαστά παγκοσμίως φυσικά μνημεία. Πέντε τόποι εξαιρετικής ωραιότητας και παραδοξότητας: το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου και το Απολιθωμένο Δάσος Αγίου Νικολάου στη Λακωνία, σας προσφέρουν την ευκαιρία να θαυμάσετε τον οίστρο της φύσης και να περιπλανηθείτε σε φαινόμενα εκατομμυρίων ετών.

Ιστιοπλοΐα

Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για μια ονειρική απόδραση στο απέραντο γαλάζιο. Οι θάλασσες και τα νησιά της δε χρειάζονται συστάσεις. Με ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, με φουσκωτό ή ακόμη… και με βάρκα, οι επιλογές είναι ανεξάντλητες.

ME IX
Από Αθήνα μέσω Ολυμπίας Οδ.,προς ΕΟ Κορίνθου-Τριπόλεως,η διαδρομή είναι 2,5 ώρες.Από Θεσ/νίκη μέσω ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσ/νίκη) συνεχίστε στην Ολυμπία Οδ. για Βυτίνα η διαδρομή διαρκεί 7,5 ώρες.

Άλλοι προορισμοί

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ