Γαστρονομία

Στην ελληνική διατροφική παράδοση το γευστικό αποτέλεσμα συνδυάζεται αρμονικά με την υψηλή διατροφική αξία.

Ένα από τα αυθεντικά πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου είναι η γαστρονομία. Οι ιδιαιτερότητες της γεύσης από την κουζίνα μίας περιοχής είναι πολλές φορές συνδεδεμένες με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας της, ενώ «αποκαλύπτουν» στοιχεία της πολιτιστικής και οικονομικής ιστορίας της. Συγχρόνως η γεύση μοιάζει να είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Ένας τρόπος να «μιλήσει» κάποιος στην καρδιά του άλλου.

Γνωρίζατε ότι..;
Ο Αρχέστρατος ήταν εκείνος που το 330 π.Χ. έγραψε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην ιστορία.

Παραδοσιακά προϊόντα

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Οι συνταγές μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Αποστάγματα & Ποτά

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ελληνική γαστρονομία

Στην ελληνική διατροφική παράδοση το γευστικό αποτέλεσμα συνδυάζεται αρμονικά με την υψηλή διατροφική αξία. Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει την θετική επίδραση του ισορροπημένου ελληνικού διαιτολογίου στην υγεία, στην ομορφιά, στη μακροζωία. Επιπλέον, η διατροφική κουλτούρα των Ελλήνων έχει παραδοσιακά προσθέσει και μια εξωστρεφή κοινωνική διάσταση στο τραπέζι, συνδυάζοντας την γευστική ικανοποίηση με την ψυχαγωγία και την επικοινωνία, διατηρώντας μέχρι σήμερα τον απόηχο από τα αρχαία συμπόσια.
Η στιγμή της ημέρας που οι Έλληνες μαζεύονται γύρω από το τραπέζι για να απολαύσουν ένα γεύμα ή διάφορα ορεκτικά (μεζέδες) με ούζο, είναι μία στιγμή που όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας τηρούν με ευλάβεια. Το να μοιραστούν οι Έλληνες ένα γεύμα με φίλους, στο σπίτι, στο εστιατόριο ή σε μια ταβέρνα είναι μια βαθιά ριζωμένη κοινωνική συνήθεια. Η ελληνική λέξη συμπόσιο, μία λέξη τόσο αρχαία όσο και η ίδια η χώρα, εάν μεταφραστεί κατά λέξη, σημαίνει «πίνω μαζί με παρέα»
Ελληνικό κρασί

Ελληνικό κρασί

Όποιο κρασί και αν επιλέξετε από την πλούσια παλέτα των κρασιών του ελληνικού αμπελώνα, η υψηλή ποιότητά του και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του θα καταφέρει να κερδίσει μοναδική θέση στην καρδιά σας και να γίνει πολύτιμος σύντροφος σε κάθε γεύμα σας!

Ελληνικά ποτά

Ελληνικά ποτά

Στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη η τέχνη της παραγωγής αποσταγμάτων. Το ούζο, το τσίπουρο, η ρακή, αυτά τα διάφανα, δυνατά ποτά που μοσχοβολούν, είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής γιορτής.