Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Γαστρονομία

Ελληνική μαγειρική

Η ελληνική κουζίνα, με την ποικιλία και την ποιότητα των υλικών της, τους νόστιμους συνδυασμούς και την γαστρονομική παράδοση αιώνων, κατέχει ιδιαίτερη θέση στις κουζίνες του κόσμου. Είναι κοινό μυστικό ότι χαρακτηρίζεται από απλότητα και βασίζεται στα φρέσκα υλικά, τα μυρωδικά και βότανα της ελληνικής γης και το διάσημο ελληνικό ελαιόλαδο.

Γνωρίζατε ότι..;
Ο Αρχέστρατος ήταν εκείνος που το 330 π.Χ. έγραψε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην ιστορία.

Οι συνταγές μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας

Η ελληνική κουζίνα έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό από τη γεωγραφία της, την ποικιλομορφία των νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της που καθορίζουν τη γευστική ταυτότητα του κάθε τόπου. Ακολουθείστε μας σ’ ένα ταξίδι γεύσεων, αρωμάτων, αναπάντεχων συνδυασμών και ανεξάντλητης ποικιλίας υλικών.

Η ελληνική παράδοση αγαπάει ένα απλό γεύμα με φρούτα και τυρί, αλλά δημιουργεί και έξοχα πιάτα υψηλών απαιτήσεων. Η διατροφική κουλτούρα των Ελλήνων είναι γνωστή για την κοινωνική της διάσταση, καθώς συνδυάζει την γευστική ικανοποίηση με την ψυχαγωγία και την επικοινωνία, διατηρώντας μέχρι σήμερα τον απόηχο των αρχαίων συμποσίων. Η ώρα της ημέρας που οι Έλληνες μαζεύονται γύρω από το τραπέζι για να απολαύσουν ένα γεύμα ή μεζέδες παρέα με ουζάκι ή ντόπιο κρασί, είναι μία ώρα απόλαυσης και χαλάρωσης, σχεδόν ευλαβική. Η ελληνική λέξη συμπόσιο, μία λέξη τόσο αρχαία όσο και η ίδια η χώρα, σημαίνει «πίνω μαζί με παρέα».

Ιδέες για το ταξίδι σας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Για καφέ στα Μουσεία της Αθήνας

Όμορφα αίθρια και αυλές, μπαλκόνια με υπέροχη θέα και κατάφυτοι κήποι διαμορφώνονται κατάλληλα για να σας προσφέρουν μια μικρή ανάπαυλα πριν ή μετά την επίσκεψή σας στα Μουσεία της Αθήνας.

Δρόμοι κρασιού στην Ελλάδα

Το κρασί – το δώρο του θεού Διονύσου - δεν είναι συνδεδεμένο μόνο με τις διατροφικές συνήθειες του Έλληνα, αλλά και με τη θρησκευτική και λαϊκή παράδοση και με την πολιτιστική του κληρονομιά.

Πικ νικ στην Αθήνα

Ακόμη και σε μια μεγαλούπολη, όπως η Αθήνα, υπάρχουν μικρές οάσεις με αρκετό πράσινο για να στρώσουμε το πιο ανεπίσημο και λαχταριστό τραπέζι.