Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Κάστρα στην Ελλάδα

Κάθε ταξίδι στην Ελλάδα σημαίνει μια μοναδική εμπειρία, όπου ο μύθος, η παράδοση και ο πολιτισμός παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.  Όπως και οι μεσογειακοί γείτονές της, η Ελλάδα, έχει δεχθεί την επιρροή διαφορετικών πολιτισμών ανά τους αιώνες, τα ίχνη των οποίων είναι ευδιάκριτα σε όλη την επικράτεια. Ξεκινώντας από τους Μεσαιωνικούς χρόνους, κατά τη Βυζαντινή περίοδο, οι Φράγκοι, οι Οθωμανοί και οι Βενετοί, οι οποίοι επηρέασαν τον τόπο και τους ανθρώπους του, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας και κατ’ επέκταση της σημερινής Ευρώπης.

Η Ελλάδα παρουσιάζει τα κάστρα της και καλωσορίζει τους επισκέπτες της σε αυτά, δίνοντας έμφαση σε μια διαφορετική πτυχή της ιστορίας της. Το μεγαλοπρεπές κάστρο στη Ρόδο, στα Ανατολικά της χώρας, η Σπιναλόγκα στην Κρήτη, στα Νότια, με την πλούσια ιστορία της, η Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας στην Πελοπόννησο, στα Νοτιοανατολικά και το κάστρο της Καβάλας στο Βορρά είναι μνημεία που χρονολογούνται από την Πρώιμη Βυζαντινή Περίοδο (5 ος αι. μ.Χ.) μέχρι το 19ο αι. Ανακαλύψτε τους μύθους και τα παραμύθια για μάχες και ιππότες που έζησαν σε αμέτρητους προορισμούς της ελληνικής επικράτειας. Αυτοί οι προορισμοί είναι ιδανικοί για οικογενειακές διακοπές και ρομαντικές αποδράσεις όλο το χρόνο, χάρη στο ήπιο μεσογειακό κλίμα της χώρας.

Τα αρχαία, βυζαντινά και μεσαιωνικά κάστρα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, αποτελώντας το τέλειο σκηνικό για τις διακοπές σας. Στην Πελοπόννησο ανακαλύψτε τα κάστρα του Μυστρά, της Μεθώνης, της Κορώνης, της Μονεμβασίας, του Νιόκαστρου, της Κυπαρισσίας, της Καλαμάτας, του Χλεμουτσίου και του Παλαμηδίου στο υπέροχο Ναύπλιο. Είναι σε άριστη κατάσταση και έχουν μια ιστορία πλούσια σε θρύλους και διηγήσεις των ντόπιων, οι οποίοι φημίζονται για τη δύναμη και την επιμονή τους.

Στο Ιόνιο Πέλαγος, μπορείτε να επισκεφτείτε τα κάστρα της Ζακύνθου, του Άσσου στην Κεφαλονιά, του Γρίβα στη Λευκάδα και το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα. Στο Αιγαίο Πέλαγος υπάρχει μεγάλος αριθμός καλοδιατηρημένων κάστρων στα νησιά Νάξος, Λέσβος, Χίος, Εύβοια, Σκύρος, Σκόπελος, Ρόδος, Νίσυρος και Κάρπαθος.

Κατευθυνθείτε στα Νότια, στην Κρήτη, στα κάστρα της Γραμβούσας, του Φραγκοκάστελλου, του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου, του Φόδελε και του διάσημου νησιού της Σπιναλόγκα, στο οποίο ζούσε μία κοινότητα λεπρών στο παρελθόν. Τέλος, στο Βορρά της Ελλάδας, ο οποίος υπήρξε ένα πραγματικό σταυροδρόμι πολιτισμών, θα βρείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της χώρας, όπως τα κάστρα της Χαλκιδικής, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Έδεσσας.

Τα κάστρα αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το οποίο επιθυμούν οι Έλληνες να μοιραστούν με τον κόσμο. Η κληρονομιά αυτή, τυλιγμένη σε ένα πέπλο μύθου, περιμένει να την ανακαλύψετε. Ξεκινήστε το ταξίδι σας και βιώστε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, η οποία θα αλλάξει μια για πάντα την εικόνα της Ελλάδας, όπως την ξέρατε μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα σας καλωσορίζει! Τα κάστρα της περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Δρόμοι κρασιού Χαλκιδικής

Επισκεφτείτε τη Χαλκιδική για να απολαύσετε τη μοναδική διαδρομή των δρόμων του κρασιού της, τα φημισμένα της οινοποιεία, τους απέραντους αμπελώνες της.

Οικογενειακές διακοπές

Κάθε εποχή του χρόνου, η διαφορετικότητα και η ιδιαίτερη ποικιλία που χαρακτηρίζουν το ελληνικό τοπίο προσφέρουν πλήθος δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια.