Με αυτοκίνητο

Ξεκινώντας να γνωρίσετε την Ελλάδα ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο, θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε μοναδικά τοπία, να επιλέξετε πού θα σταθμεύσετε και γενικά να έχετε τον έλεγχο του ταξιδιού και της διαδρομής που θα ακολουθήσετε. Οι ελληνικοί δρόμοι διασχίζουν όλη την επικράτεια, φτάνοντας και στο πιο απομακρυσμένο γραφικό ορεινό χωριό. Υπάρχει η δυνατότητα να ενοικιάσετε είτε ένα όχημα, είτε απλό επιβατικό, είτε 4Χ4, είτε ακόμα ένα van. Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής οχημάτων προσφέρουν πολλές επιλογές, σε ελκυστικές τιμές. Τα ferry boats μεταφέρουν, βεβαίως, και τα οχήματα, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τις νησιωτικές διαδρομές με άνεση και ασφάλεια.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να έρθετε σε επαφή με την ομορφιά της ελληνικής επικράτειας. Το εθνικό οδικό δίκτυο διατρέχει όλη τη χώρα και διακλαδίζεται σε απροσμέτρητες, μοναδικές διαδρομές. Αν θέλετε υπάρχει η δυνατότητα να μετέχετε σε οργανωμένα ταξίδια με ιδιωτικά αυτοκίνητα, μιας και αυτοκινητιστικοί σύλλογοι διοργανώνουν τέτοιες περιηγήσεις, με αγάπη για τη φύση και την οδήγηση.

Καθώς απομακρύνεται κανείς από τις μεγάλες πόλεις, μπορεί να επιλέξει μέσα από μια τεράστια επιλογή ταξιδιών. Ο γύρος της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα προσφιλής. Οι όμορφες πόλεις και τα χωριά της Πελοποννήσου, οι ατέλειωτες παραλίες, οι ορεινοί προορισμοί, οι γραφικοί οικισμοί, η οργιαστική φύση με τα ποτάμια και τα απέραντα δάση, οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι και οι βυζαντινές εκκλησιές αποτελούν μία πρόταση με φανατικούς φίλους.

Η γνωριμία με τη Θράκη και τη μυστηριακή Ροδόπη, η περιήγηση στη Μακεδονία των μεγάλων βασιλέων, η αποκρυπτογράφηση των μυστικών της Ηπείρου, η επαφή με τη Θεσσαλία των Θεών και των Κενταύρων, το ταξίδι στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, με τον ατόφιο πολιτισμό θα δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις• το ίδιο και η περιπλάνηση με αυτοκίνητο στην Κρήτη και στα πάμπολλα μικρότερα ελληνικά νησιά.

Το συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας

Το συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας είναι εκσυγχρονισμένο και τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει σήμερα μια ολοκληρωμένη δομή συγκοινωνιών που επιτρέπει τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση σας σε όλα τα σημεία της επικράτειας. Η  κατασκευή της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, η μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα στην Ευρώπη, η Εγνατία Οδός, η Αττική Οδός, Ιονία Όδος, είναι μόνο μερικά από τα έργα αυτά.

Ακολουθούν οι κύριοι οδικοί άξονες (σε παρένθεση ο αριθμός Ευρωπαϊκής Οδού):
  • Αθήνα - Θεσσαλονίκη- (Ε 75)
  • Αθήνα - Κόρινθος (Ε 94)
  • Κόρινθος - Πάτρα (Ε 65)
  • Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα (Ε 65)
  • Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία (Ε 55)
  • Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Αλεξανδρούπολη (Ε 90)
  • Ηγουμενίτσα - Αλεξανδρούπολη (Εγνατία Οδός)
  • Χανιά - Άγιος Νικόλαος (Κρήτη - Ε 75)