Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Με αυτοκίνητο

Η γοητεία της ελευθερίας!

Ξεκινώντας να γνωρίσετε την Ελλάδα ταξιδεύοντας με το αυτοκίνητο, θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε σε μοναδικά τοπία, να επιλέξετε πού θα σταθμεύσετε και γενικά να έχετε τον έλεγχο του ταξιδιού και της διαδρομής που θα ακολουθήσετε. Οι ελληνικοί δρόμοι διασχίζουν όλη την επικράτεια, φτάνοντας και στο πιο απομακρυσμένο γραφικό ορεινό χωριό. Υπάρχει η δυνατότητα να ενοικιάσετε είτε ένα όχημα, είτε απλό επιβατικό, είτε 4Χ4, είτε ακόμα ένα van. Οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής οχημάτων προσφέρουν πολλές επιλογές, σε ελκυστικές τιμές. Τα ferry boats μεταφέρουν, βεβαίως, και τα οχήματα, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τις νησιωτικές διαδρομές με άνεση και ασφάλεια.

Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να έρθετε σε επαφή με την ομορφιά της ελληνικής επικράτειας. Το εθνικό οδικό δίκτυο διατρέχει όλη τη χώρα και διακλαδίζεται σε απροσμέτρητες, μοναδικές διαδρομές. Αν θέλετε υπάρχει η δυνατότητα να μετέχετε σε οργανωμένα ταξίδια με ιδιωτικά αυτοκίνητα, μιας και αυτοκινητιστικοί σύλλογοι διοργανώνουν τέτοιες περιηγήσεις, με αγάπη για τη φύση και την οδήγηση.

Καθώς απομακρύνεται κανείς από τις μεγάλες πόλεις, μπορεί να επιλέξει μέσα από μια τεράστια επιλογή ταξιδιών. Ο γύρος της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα προσφιλής. Οι όμορφες πόλεις και τα χωριά της Πελοποννήσου, οι ατέλειωτες παραλίες, οι ορεινοί προορισμοί, οι γραφικοί οικισμοί, η οργιαστική φύση με τα ποτάμια και τα απέραντα δάση, οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι και οι βυζαντινές εκκλησιές αποτελούν μία πρόταση με φανατικούς φίλους. Η γνωριμία με τη Θράκη και τη μυστηριακή Ροδόπη, η περιήγηση στη Μακεδονία των μεγάλων βασιλέων, η αποκρυπτογράφηση των μυστικών της Ηπείρου, η επαφή με τη Θεσσαλία των Θεών και των Κενταύρων, το ταξίδι στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, με τον ατόφιο πολιτισμό θα δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις• το ίδιο και η περιπλάνηση με αυτοκίνητο στην Κρήτη και στα πάμπολλα μικρότερα ελληνικά νησιά.Το συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας

Το συγκοινωνιακό δίκτυο της χώρας είναι εκσυγχρονισμένο και τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει σήμερα μια ολοκληρωμένη δομή συγκοινωνιών που επιτρέπει τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση σας σε όλα τα σημεία της επικράτειας. Η  κατασκευή της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου, η μεγαλύτερη καλωδιακή γέφυρα στην Ευρώπη, η Εγνατία Οδός, η Αττική Οδός, Ιονία Όδος, είναι μόνο μερικά από τα έργα αυτά.


Ακολουθούν οι κύριοι Αυτοκινητόδρομοι της χώρας:
  • Ο Αυτοκινητόδρομος 1 (Α1) γνωστός και ως Α.Θ.Ε. (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Διαδρομής Ε75. Κινείται στον άξονα νότου-βορρά, ενώνοντας την Αττική με την Κεντρική Μακεδονία, μέσω της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας.
  • Ο Αυτοκινητόδρομος 2 (Α2), γνωστός και ως Εγνατία Οδός, είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με μήκος 670 χιλιόμετρα και αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 90. Ξεκινάει από την Ηγουμενίτσα στην Ήπειρο και καταλήγει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους στην Θράκη.
  • Ο Αυτοκινητόδρομος 5 (Α5) γνωστός και ως Ιονία Οδός, διασχίσει κατακόρυφα τη δυτική Ελλάδας και την Ήπειρο.  Σε πλήρη ολοκλήρωση, θα ξεκινά από τον ανισόπεδο κόμβο Τσάκωνας στη συμβολή με τον Αυτοκινητόδρομο 7, έως την Κακαβιά στα βόρεια σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.
  • Ο Αυτοκινητόδρομος 6 (Α6) γνωστός σε όλους ως Αττική Οδός, διατρέχει την Αττική από την Ελευσίνα ως τα Σπάτα, με δευτερεύοντες τους A61 (Μαρκόπουλο - Λαύριο), Α62 (Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού), Α64 (Κορωπί-Αεροδρόμιο), Α65 (Περιφερειακή Λεωφόρος Αιγάλεω).
  • Ο Αυτοκινητόδρομος 7 (Α7) ξεκινάει από την Ολυμπία Οδό (Α8) (πλησίον της Κορίνθου) και καταλήγει στην πόλη της Καλαμάτας. Οι πόλεις που συνδέει είναι η Κόρινθος, η Τρίπολη, η Μεγαλόπολη και η Καλαμάτα. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και το τμήμα που συνδέει την Μεγαλόπολη με την Σπάρτη. 
  • Ο Αυτοκινητόδρομος 8 (Α8) ή Ολυμπία οδός ή Αυτοκινητόδρομος Αθήνας-Πάτρας, διέρχεται από τη Βόρεια Πελοπόννησο και την Αττική. Ξεκινάει από την Ελευσίνα και καταλήγει στο Ρίο της Πάτρας, όπου ενώνεται με τον Αυτοκινητόδρομο 5. Αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 94.
  • Ο Αυτοκινητόδρομος 90 (Α90), γνωστός και ως Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) είναι υπό σχεδιασμό αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα και ο μοναδικός στην Κρήτη και γενικότερα σε νησί της Ελλάδας. Ενώνει την δυτικότερη πόλη της Κρήτης, Καστέλι Κισσάμου με την ανατολικότερη, Σητεία, και αντιπροσωπεύει έναν μεγάλο διάδρομο ανατολής-δύσης στην Κρήτη.