Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Πολιτική Προσβασιμότητας

ΕΟΤ

Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ιστοτόπου που να είναι προσβάσιμος από όλους. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε συνέχεια να βρίσκουμε λύσεις για τους επισκέπτες μας που χρειάζονται κάποιες επιπλέον διευκολύνσεις κατά την περιήγησή τους στον ιστότοπό μας.

Όπου είναι εφικτό, ακολουθούμε τις προδιαγραφές που ορίζονται από το W3C και το WAI (Web Accessibility Initiative) και τις συμβουλές ατόμων με εμπειρία χρήσης αναγνώστη οθόνης.
Ακολουθήσαμε πιστά την αρχή «Σχεδιασμός για όλους», προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν ευανάγνωστο ιστότοπο, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένους χρωματικούς συνδυασμούς και ευκρινή γραμματοσειρά με ευδιάκριτο μέγεθος.


Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές
  • Στο πάνω μέρος όλων των σελίδων μας θα βρείτε μία συντόμευση, η οποία επιτρέπει την παράκαμψη του μενού στους χρήστες που χρησιμοποιούν μόνο πληκτρολόγιο για την περιήγησή τους στον ιστότοπό μας.
  • Χρησιμοποιείστε τις επικεφαλίδες κατά την πλοήγησή σας. Ο ιστότοπος έχει δομηθεί έτσι ώστε να επιτρέπονται οι συντομεύσεις αναγνώστη οθόνης για την περιήγηση από την μια επικεφαλίδα στην άλλη.
  • Υπάρχει περιγραφή των εικόνων. Όλες οι εικόνες συνοδεύονται από κείμενο που διαβάζεται εύκολα από τους αναγνώστες οθόνης.
  • Οι χρωματικοί συνδυασμοί που έχουν επιλεχθεί βοηθούν στην δημιουργία αντιθέσεων που διευκολύνουν την ανάγνωση από άτομα με προβλήματα όρασης. Εάν δεν σας αρέσει η βασική χρωματική επιλογή, μπορείτε να αλλάξετε χρώμα (skin) μέσω της συντόμευσης «επιλογή χρώματος».
  • Εάν το μέγεθος της γραμματοσειράς δεν είναι το κατάλληλο για εσάς, μπορείτε να το αλλάξετε χωρίς να επηρεαστεί η διαμόρφωση της σελίδας.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

www.eoty.gr Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
www.pst.gr Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών
www.fte.org.gr Φάρος Τυφλών 
www.keat.gr Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών
www.nvaccess.org Ελληνικός Αναγνώστης Οθόνης NVDA