Πολιτισμός

Τα ίχνη μιας μακραίωνης και σημαντικής ιστορίας

Τα ίχνη μιας μακραίωνης και σημαντικής ιστορίας βρίσκονται αποτυπωμένα σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης: ευρήματα από την προϊστορική και αρχαϊκή περίοδο, μοναδικά έργα της κλασσικής αρχαιότητας, ελληνιστικά, μεσαιωνικά και βυζαντινά μνημεία, δημιουργήματα του λαϊκού πολιτισμού, ίχνη από το πέρασμα άλλων πολιτισμών και διαφορετικών θρησκειών, που συνυπάρχουν με τις σημερινές δημιουργίες, τις κατασκευές και τα σύγχρονα έργα τέχνης.

Γνωρίζατε ότι..;
Η Ελληνική γλώσσα είναι η παλαιότερη γραπτή γλώσσα που χρησιμοποιείται ακόμη και βάσει γραπτών στοιχείων, υπάρχει για τουλάχιστον 3,400 χρόνια. Επηρέασε πολλές ξένες γλώσσες με αρκετές χιλιάδες λέξεις!

Ελληνικός πολιτισμός

Η Ελλάδα αποτελεί πραγματικό παράδεισο για κάθε λάτρη του πολιτισμού, ένα μεγάλο ταξίδι στη ιστορία και την τέχνη. Εκπαιδευτικές περιηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, προσκυνήματα, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, εκδρομές μελέτης του φυσικού περιβάλλοντος, του λαϊκού πολιτισμού και της τέχνης, είναι μερικά από όλα όσα έχει να προσφέρει η Ελλάδα στο χώρο του πολιτιστικού τουρισμού.

Όποιος πραγματικά θέλει να κατανοήσει την Ελλάδα, την ιστορία και το λαό της, τον περιμένει μια ανεπανάληπτη πολιτιστική εμπειρία μέσα από το ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο του ελληνικού πολιτισμού.

Εμπνευστείτε

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Τουρισμός πόλεων

Κάθε ελληνική πόλη έχει το δικό της ιδιαίτερο χρώμα και τον εντελώς δικό της αστικό χαρακτήρα. Ακόμα και πόλεις που απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους έχουν να επιδείξουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και χαρίσματα.

Συνεδριακός τουρισμός

Η Ελλάδα αποτελεί έναν χώρο πολιτισμού, τέχνης και επιστημών. Η μακραίωνη συμβολή της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, σε συνδυασμό με το μοναδικό φυσικό κάλλος και τις άρτιες υποδομές, την καθιστούν ιδανικό τόπο διεξαγωγής συνεδρίων.