Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Kλίμα & Καιρός

Τι να πάρω στη βαλίτσα;

Προκειμένου να σας διευκολύνουμε ποιά ρούχα και αξεσουάρ να συμπεριλάβετε στη βαλίτσα σας για το ταξίδι σας στην Ελλάδα, σας δίνουμε κάποιες γενικές πληροφορίες για το κλίμα και τη θερμοκρασία στη χώρας μας!

Το κλίμα της Ελλάδας είναι μεσογειακό με μεγάλη ηλιοφάνεια, ήπιες θερμοκρασίες και περιορισμένες βροχοπτώσεις. Χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλομορφία, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, του έντονου ανάγλυφου και της κατανομής μεταξύ του ηπειρωτικού τμήματος της χώρας και της θάλασσας.

Το καλοκαίρι, οι ξηρές ζεστές μέρες συχνά δροσίζονται από εποχικούς ανέμους που ονομάζονται «μελτέμια», ενώ οι ορεινές περιοχές είναι πιο δροσερές.
Οι χειμώνες είναι ήπιοι στα πεδινά με λίγο πάγο και χιόνι, αλλά τα βουνά είναι, συνήθως, καλυμμένα με χιόνι.
Επίσης, είναι συχνό φαινόμενο να συνδυάζονται διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες την ίδια εποχή (για παράδειγμα ήπια ζέστη κοντά στη θάλασσα και δροσιά στις ορεινές περιοχές)!

Τέλος, λίγες μέρες πριν το ταξίδι σου σε ενθαρρύνουμε να αναζητήσετε τον καιρό του προορισμού που θα επισκεφτείτε, κάνοντας αναζήτηση μέσα από τη σελίδα μας. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να ταξιδέψετε στην Αθήνα, βρείτε τη σελίδα του Προορισμό από την αναζήτηση και στο πάνω μέρος της σελίδας με πληροφορίες για την Αθήνα, και θα ανακαλύψετε τον καιρό που κάνει τη στιγμή εκείνη καθώς και για τις επόμενες 5 ημέρες.