Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΤΡΙΠΟΛΗ

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Μοναδικές καταβάσεις σε χιονοσκέπαστες βουνοκορφές.

Το βουνό των θρύλων και των παραδόσεων, κατοικία του τραγοπόδαρου θεού των βοσκών Πάνα και τόπος των Νυμφών. Τα παρθένα και αρχέγονα ειδυλλιακά τοπία του, διάσπαρτα από ιστορικά χωριά και γραφικούς οικισμούς, καθιστούν το Μαίναλο ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο συνάντησης της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού. Απολαύστε εκπληκτικές καταβάσεις και λευκές διαδρομές σε ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ακολουθήστε τα λιθόστρωτα μονοπάτια, διαβείτε τα πέτρινα γεφύρια και χαθείτε μέσα στη μοναδική ομορφιά του τοπίου.

Βρίσκεται στην περιοχή Οστρακίνα του Μαινάλου και αποτελεί το πλησιέστερο στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1965 και ανήκει στα τρία παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Σήμερα, ύστερα από μια σημαντική σειρά αλλαγών και βελτιώσεων, λειτουργεί με σύγχρονες εγκαταστάσεις, προσφέροντας στους λάτρεις του σκι, και όχι μόνο, μοναδικές εμπειρίες.

Σε υψόμετρο μεταξύ των 1.550 μ. και 1.770 μ., το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου διαθέτει οκτώ πίστες (για αρχάριους, προχωρημένους και πολύ έμπειρους σκιέρ) με συνολικό μήκος που αγγίζει τα 5,5 χιλιόμετρα και τέσσερις αναβατήρες, που προσφέρουν εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση. Στο κέντρο λειτουργούν παράλληλα ένα σύγχρονο και μοντέρνο πάρκο για τους φίλους του snowboard αλλά και μηχανοκίνητο πάρκο όπου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες βόλτες στο χιόνι με μηχανάκια τύπου AΤV (γουρούνες) αλλά και μοτοσικλέτες Snowhwak.

Το Μαίναλο ταυτόχρονα προσφέρεται για πανέμορφες διαδρομές και περιπάτους σε μονοπάτια και σκηνικά απαράμιλλης ομορφιάς. Το τοπίο συμπληρώνουν και στολίζουν περίφημα οι πετρόκτιστοι παραδοσιακοί οικισμοί και τα χωριά της περιοχής, όπως η Βυτίνα, η Δημητσάνα, το Λεβίδι, η Κάψια και η Στεμνίτσα. Αφεθείτε στις μυρωδιές του αναμμένου τζακιού και της ξυλόσομπας που μεταφέρει ο παγωμένος χειμωνιάτικος αέρας και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις των παραδοσιακών συνταγών και εδεσμάτων της περιοχής.