Δραστηριότητες Εδάφους

Η σχέση του ανθρώπου με τη γη, τα βουνά, τους λόφους και τις πεδιάδες είναι αρχέγονη και βαθιά. Στην Ελλάδα αυτή η σχέση έχει αποτυπωθεί στην ιστορία, στην τέχνη, στην ψυχή των κατοίκων της.
Από πολύ παλιά, οι ψηλές κορυφές αποτελούσαν καταφύγιο, ορμητήριο, σύμβολο ελευθερίας, αλλά και πρόκληση για τον άνθρωπο που πάντα επιθυμούσε να εξερευνήσει τα όρια του πλανήτη. Η ορεινή πεζοπορία ακολουθούσε αρχαία μονοπάτια χαραγμένα στο βουνό και ο πεζοπόρος χανόταν μέσα στην ορεινή φύση, απολαμβάνοντας τα μυστικά της. Η εξερεύνηση των σπηλαίων πάντα προκαλούσε τους τολμηρούς, που ήθελαν να γνωρίσουν τα μυστικά του εσωτερικού της γης, εκεί που το φως σπάνια φτάνει.

Τα πάθη αυτά, χιλιετίες μετά, έγιναν αθλήματα και δραστηριότητες, διατηρώντας όμως πάντα εκείνη την αρχέγονη σπίθα: την ανάγκη του ανθρώπου να γίνει ένα με τη φύση, να καταρρίψει τα όρια, να γνωρίσει το άγνωστο.

Image not found
Η Ελλάδα προσφέρει άπειρες δυνατότητες για αθλήματα και δραστηριότητες εδάφους: Ορειβασία, αναρρίχηση, trekking, mountain biking, εξερεύνηση σπηλαίων, διάσχιση φαραγγιών, ιππασία, σκι, snowboarding κ.ά. είναι μερικά μόνο από τα αθλήματα που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στην Ελλάδα κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, καθώς το κλίμα είναι ιδανικό για δραστηριότητες και αθλήματα στην ύπαιθρο.