Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Άποψη των αμπελώνων της Νεμέας

Νεμέα

Kλιματικά δεδομένα

Μέσες τιμές 2010-2019

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Στη γη του Αγιωργίτικου

Ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου με σημαντικό αρχαιολογικό, αλλά και οινολογικό ενδιαφέρον, η Νεμέα, περιβάλλεται από εύφορους κάμπους που αιώνες τώρα χαρίζουν ζωή στον τόπο. Εδώ, απλώνεται ο μεγαλύτερος συγκεντρωτικός αμπελώνας στην Ελλάδα που δίνει κρασιά διάσημα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με διασημότερη ποικιλία, το Αγιοωργίτικο. 

Τις εντυπώσεις κερδίζει ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας, όπου στις ημέρες μας πραγματοποιείται αναβίωση των «Nεμείων», αθλητικών αγώνων που τελούνταν στη Νεμέα από το 573 π.Χ. και κάθε δύο χρόνια εκ περιτροπής με τους αγώνες της Oλυμπίας, των Δελφών και της Iσθμίας. Από το 1996, οι Νέοι Νέμεοι Αγώνες αναβιώθηκαν 2.300 χρόνια μετά και τελούνται κάθε τέσσερα χρόνια, συγκεντρώνοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον αθλητών και θεατών.
Σύμφωνα με τη ελληνική μυθολογία εδώ επιτελέστηκε ο πρώτος άθλος του μέγιστου των ηρώων, Ηρακλή, ο οποίος σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας, φόβητρο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Περιήγηση στη γη του Αγιωργίτικου

Η τεράστια αμπελουργική ζώνη, περί τα 26.000 στρέμματα, όπου κατά βάση καλλιεργείται η ερυθρή ποικιλία Αγιωργίτικο για πάνω από 3.000 χρόνια, έχει καθιερώσει τη Νεμέα ως ένα συναρπαστικό οινοτουριστικό προορισμό. Το ιστορικό οινοπέδιο, πυρήνας των κρασιών ΠΟΠ Νεμέα, παράγει εξαιρετικά κόκκινα και ροζέ κρασιά διάσημα παγκοσμίως. Το άσπρο αργιλώδες χώμα, το ιδιαίτερο μικροκλίμα και οι υψομετρικές διαφορές του εδάφους δίνουν μια μεγάλη γκάμα από διαφορετικούς τύπους κρασιών: από ευκολόπιοτα, φρέσκα και φρουτώδη μέχρι περισσότερο γεμάτα, με σύνθετα αρώματα και μακράς παλαίωσης. 

Διάσπαρτα στο φημισμένο αμπελοτόπι δεκάδες επισκέψιμα οινοποιεία θα σας προσφέρουν ξενάγηση, γευστικές δοκιμές και σεμινάρια για τον κύκλο δημιουργίας του κρασιού. Παράλληλα, κάθε Σεπτέμβρη, στην ετήσια εκδήλωση «Μεγάλες Μέρες Νεμέας», τα οινοποιεία της Νεμέας ανοίγουν τις πόρτες τους και μας καλούν να γνωρίσουμε τον οινικό πλούτο της περιοχής, μέσα από ένα «μεθυστικό» ταξίδι σ' ένα ευλογημένο από τη φύση αλλά και τον άνθρωπο, τόπο!

Κατά την επίσκεψή σας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε:

Τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο, μέσα σε αυτόν.
Το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, σε απόσταση 2,5 χλμ. ΝΔ του οικισμού.
Τα Αηδόνια, μια όμορφη περιοχή με τρεχούμενα νερά και πλατάνια.

Εμπνευστείτε

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Τα 10 κορυφαία «κρυμμένα μυστικά» της Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος είναι παγκοσμίως γνωστή για την πλούσια ιστορία της, τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές της. Η «Νήσος του Πέλοπος», από όπου πήρε το όνομά της, διατηρεί ωστόσο ορισμένες γοητευτικές γωνιές, άγνωστες ακόμα στο ευρύ κοινό.

Top Φαράγγια της Ελλάδας

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγια, που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής χώρας, και προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στους λάτρεις του canyoning.

ΜΕ ΙΧ
Από Αθήνα μέσω Ολυμπίας Οδ. προς Νεμέα,η διαδρομή είναι 1,5 ώρες.Από Θεσ/νίκη μέσω Εγνατίας Οδού προς Νεμέα η διαδρομή διαρκεί 6,5 ώρες.

Άλλοι προορισμοί

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ