3 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σερβίρουμε Αιγαίο

Μια πρωτότυπη καμπάνια ξεκίνησε μόλις πρόσφατα στο διαδίκτυο με τίτλο “Σερβίρουμε Αιγαίο”. Δημιουργοί της η ιστοσελίδα Greek Gastronomy Guide και η ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries που βάλθηκαν να μας παρουσιάσουν μέσω της γαστρονομίας, την άλλη όψη των νησιών του Αιγαίου Αρχιπέλαγους. Στην καμπάνια “Σερβίρουμε Αιγαίο” κάθε νησί παρουσιάζεται με την ιστορία του, τη γεωγραφία του, την κουζίνα του, τα προϊόντα του, τα χαρακτηριστικά του εδέσματα και άλλα πολλά! Τόσα όσα χρειάζονται για να μας αφήσουν την πλούσια και την πιο ιδιαίτερη γεύση κάθε τόπου. Γιατί τελικά η γαστρονομία είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει ο ταξιδιώτης-επισκέπτης σε επαφή με την ουσία κάθε τόπου, “τα δαιμόνιά του”, τους ανθρώπους του και σε τελευταία ανάλυση να γνωρίσει τον πολιτισμό της καθημερινότητας, ξεπερνώντας τη “βιτρίνα”  και τα τουριστικά στερεότυπα. Το ταξίδι στα 18 νησιά-προορισμούς της Blue Star Ferries (Kρήτη, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Σαντορίνη, Ίο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό, Ικαρία, Χίο, Λέσβο,) μετατρέπεται σ’ ένα ταξίδι σε γαστρονομικούς προορισμούς, που μας ανοίγουν τις αγκαλιές τους για να μας προσφέρουν τον καλύτερο γαστρονομικό τους εαυτό! Ο χάρτης των νησιών του Αιγαίου πελάγους στην καμπάνια “Σερβίρουμε Αιγαίο” μετατρέπεται σ’ ένα εύχρηστο και διασκεδαστικό παιγνίδι, όπου πλοηγούμενος από νησί σε νησί μαθαίνεις πληροφορίες για το καθένα απ’ αυτά. Και, αφού σου ανοίξει για τα καλά η όρεξη, μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα  τους παραγωγούς των τοπικών προϊόντων, τους σημαντικότερους επαγγελματίες της εστίασης σε κάθε τόπο, (ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία), αλλά και τα τοπικά πανηγύρια, τις αγορές και τα αξιοθέατα. Στόχος της περιήγησης αυτής είναι τα νησιά να συνδεθούν στη συνείδηση του επισκέπτη με τη γαστρονομία τους, με τα προϊόντα και τις γεύσεις τους, ώστε να αναδυθεί μέσα από αυτό το ταξίδι η τουριστική τους ταυτότητα. Μ’ αυτό τον τρόπο, τα εδέσματα και τα προϊόντα γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές το κάθε τόπου! Το σκοτύρι και η μοσέντα ταυτίζονται και εκπροσωπούν την Ίο, οι ντοματοκεφτέδες και το ασύρτικο την Σαντορίνη, η λούζα και η κοπανιστή την Μύκονο, το σαλτσίτσι και το βολάκι την Τήνο, οι γκιουσλεμέδες και οι σαρδέλες Καλλονής την Λέσβο, η γραβιέρα και το ζαμπόνι την Νάξο, το σαλατούρι και η σούμα την Πάρο, το μελεκούνι και η λακάνη την Ρόδο, το τυρί της πόσιας και τα κατημέρια την Κω, οι χταποδοκεφτέδες και τα αλίπαστα την Κάλυμνο κλπ. κλπ.... Το Σερβίρουμε Αιγαίο αποτελεί μια προσπάθεια της Blue Star Ferries να συμβάλλει στην προβολή των προορισμών του Αιγαίου Αρχιπελάγους και είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα-πρότυπο για τη δημιουργία ανάλογων πρωτοβουλιών από επιχειρήσεις που υποστηρίζουν στην πράξη την άποψη ότι η Ελληνική Γαστρονομία, σε όλες της τις διαστάσεις, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη του ποιοτικού Τουρισμού της χώρας μας. Τα καταπληκτικά τοπία με τις τοπικές καλλιέργειες,  τα ντόπια και τα αγνά υλικά, οι ιδιαίτερες γεύσεις, οι άνθρωποι με τις γιορτές, τα πανηγύρια, τα έθιμά τους και την ανοικτή τους καρδιά,  μπορούν να γίνουν μοναδικές εμπειρίες για τον επισκέπτη, προσφέροντάς του μία αυθεντική και ανεπανάληπτη γνωριμία με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό κάθε τόπου. Ευχόμαστε καλοτάξιδο το «Σερβίρουμε Αιγαίο», καλή αξιοποίηση των πληροφοριών με λαχταριστές και λιμπιστικές γευστικές απολαύσεις από τους επισκέπτες και τέλος η πρωτοβουλία να βρει πολλούς μιμητές. Greek Gastronomy Guide