Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Τουρισμός πόλεων

Η μακραίωνη ιστορία κάθε ελληνικής πόλης και οι τοπικές παραδόσεις δημιουργούν έναν αστικό πολιτισμό πλούσιο σε αποχρώσεις. Τα μνημεία τους, τα περιαστικά τοπία, οι εκδηλώσεις που φιλοξενούν στη διάρκεια του έτους, τα εντελώς ξεχωριστά έθιμα προσφέρουν έναν γοητευτικό, πολύχρωμο «καμβά», που περιμένει τον επισκέπτη να τον συμπληρώσει με τα δικά του χρώματα.

Οι ελληνικές πόλεις συνδυάζουν - τόσο μορφολογικά, όσο και πολιτισμικά - διαφορετικά χαρακτηριστικά. Οι περισσότερες παραθαλάσσιες πόλεις, συνήθως, βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από ορεινούς προορισμούς. Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, ο Βόλος, η Καλαμάτα, η Πάτρα, η Ναύπακτος είναι μερικές μόνο από αυτές. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί αμέτρητες εμπειρίες, να γνωρίσει τοπία μοναδικής ομορφιάς και να απολαύσει τελείως διαφορετικές όψεις της φύσης, σε λίγο χρόνο.

Η Καβάλα για παράδειγμα, είναι μια παραθαλάσσια πόλη. Το γοητευτικό παραλιακό μέτωπο της περιοχής προσφέρει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να απολαύσει τόσο το γραφικότατο λιμάνι, όσο και τις παραλίες που βρίσκονται λίγο πιο έξω, όπως το Παλιό, τη Νέα Ηρακλείτσα, τη Νέα Πέραμο, και πολλές ακόμα. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων και το Παγγαίο, ένα μαγευτικό βουνό γεμάτο αρχαίες μνήμες, περίλαμπρα βυζαντινά μοναστήρια και παραδοσιακούς οικισμούς, μέσα σε μία φύση οργιαστική. Και αν κάποιος θέλει να γνωρίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή, μπορεί να βρεθεί με το ferry boat στο νησί της Θάσου σε λιγότερο από μια ώρα.

Επίσης, το Ηράκλειο, η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Ελλάδας, αντανακλά με σαφήνεια τους διαφορετικούς πολιτισμούς που άνθισαν στο πέρασμα των αιώνων: Βυζαντινά οικοδομήματα στέκουν δίπλα σε Ενετικά δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και Οθωμανικές κατασκευές.

Οι ελληνικές πόλεις, καθώς υπάρχουν εδώ και πολλούς αιώνες, μοιάζουν με ένα καλειδοσκόπιο ιστορίας και πολιτισμού. Τα πάμπολλα μουσεία φιλοξενούν στις προθήκες τους θησαυρούς ανεκτίμητους και γίνονται πόλος έλξης των επισκεπτών. Τα μνημεία της αρχαίας Ελλάδας συνομιλούν με τα ρωμαϊκά, η βυζαντινή παράδοση με την «αύρα» της οθωμανικής αρχιτεκτονικής και ο δυτικότροπος νεοκλασικισμός του 19ου αιώνα με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα γοητευτικό αστικό αμάλγαμα!

Οι ελληνικές πόλεις αγαπούν τις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες. Μεγάλα φεστιβάλ, συνέδρια, πολιτιστικές δραστηριότητες, συναυλίες και θεατρικά δρώμενα διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την εικαστική πρωτοπορία, με μεγάλους μουσικούς ερμηνευτές και με θεατρικά σχήματα παγκόσμιας φήμης. Οι ελληνικές πόλεις δεν κοιμούνται ποτέ. Η φιλόξενη διάθεση των Ελλήνων, ο ανοιχτόκαρδος χαρακτήρας τους και η ανθρωποκεντρική τους αντίληψη θα κάνουν τον επισκέπτη να νιώσει πως βρίσκεται ανάμεσα σε φίλους. Όμορφα μαγαζιά, νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία πολυτελείας και παραδοσιακοί ξενώνες δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσει κάποιος τη διαμονή του σε αστικό περιβάλλον.

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ρομαντικές Διακοπές

Στην Ελλάδα, μια χώρα στενά συνυφασμένη με την ιδέα του κάλλους, είναι λογικό οι έννοιες του έρωτα και του ρομαντισμού να φλερτάρουν με την εκπληκτική ομορφιά της ελληνικής γης.

Ανεμόμυλοι

Σήμα κατατεθέν του κυκλαδίτικου τοπίου, κυλινδρόσχημες ψηφίδες ομορφιάς, πολιτισμού και παράδοσης ξεπροβάλλουν διάσπαρτοι στις κορυφογραμμές των λόφων σαν σιωπηλοί μάρτυρες ...