Αγναντεύοντας το ηλιοβασίλεμα

Την ώρα που ο ήλιος μάς αποχαιρετά, μοιάζει να συμβαίνει κάτι μαγικό! Κάθε μέρα, την ίδια περίπου ώρα, στον ίδιο καμβά, η φύση ζωγραφίζει με τα πιο απίθανα χρώματα τη μεγαλοπρεπή έξοδο του ουράνιου αναχωρητή. Σ’ αυτό το φωτεινό ενδιάμεσο όλα γύρω πλημμυρίζουν με μια λάμψη θεϊκή. Μυριάδες πορφυροκόκκινες πινελιές βάφουν τον ορίζοντα, φωτίζουν απόκοσμα τα νερά της θάλασσας, τρυπούν τα δαντελένια σύννεφα… Ο ήλιος βουτά στο πέλαγος για να ξεδιψάσει∙ κρύβεται σαν κυνηγημένο πουλί πίσω από λόφους και βουνοκορφές. Ο χρόνος μοιάζει να παγώνει, σαν να θέλει να κρατήσει για πάντα αυτή την εικόνα ζωντανή. Τις στιγμές αυτές τα λόγια περισσεύουν. Οι καρδιές χτυπούν δυνατά. Η σκέψη αφήνεται σε ταξίδια νοερά.

 Αποχαιρετώντας τον ήλιο

Σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν βρεθείτε την ώρα του δειλινού τα μάτια και η ψυχή σας δύσκολα θα χορτάσουν την τόση ομορφιά. Πάρτε λοιπόν τη φωτογραφική σας μηχανή και δημιουργήστε τη δική σας καρτ ποστάλ, όταν ο ήλιος

• γλιστρά πίσω από τα κάστρο της Μεθώνης, το Μπούρτζι του Ναυπλίου, τα τείχη μιας καστροπολιτείας
• βουτάει στα νερά της απέραντης παραλίας στα Φαλάσαρνα της Κρήτης, του Μύρτου στη Κεφαλονιά ή ενός ερημικού κόρφου στα Κουφονήσια
• φωτίζει την Πορτάρα της Νάξου ή τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο
• χρωματίζει το λευκό της Χώρας στην Ανάφη και της Πλάκας στη Μήλο
• φιλάει τις κορυφογραμμές του Ολύμπου ή του Πηλίου
• βάφει με πορφύρα τα ανοιχτά πελάγη ή τον υδάτινο καθρέφτη μιας λίμνης
• καληνυχτίζει τα γραφικά χωριά της Θάσου και της Τήνου

 
Αναμφισβήτητα, το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας – και όχι μόνο - ανήκει στη Σαντορίνη. Την ώρα της δύσης χιλιάδες ρομαντικοί σκαρφαλώνουν στο φρύδι της καλντέρας, στην Οία, αλλά και στα Φηρά και το Ημεροβίγλι για να απαθανατίσουν το μοναδικό υπερθέαμα. Και όταν ο ήλιος σβήσει στο Αιγαίο, απέναντι από τα ηφαιστειογενή νησάκια της Παλιάς και της Νέας Καμένης, όλοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα!

Ώρα για έμπνευση

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Ευεξία

Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς και φιλόσοφοι εξυμνούσαν το νερό των ιαματικών πηγών, όπου οι Νύμφες πρόσφεραν τα θεϊκά δώρα της υγείας, της ευημερίας, της ευεξίας, της ρώμης και της πνευματικής ανάτασης. Με ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο, με μια μοναδική σε ποικιλία φύση, καθώς και με μια από τις πιο υγιεινές διατροφικές παραδόσεις, η Ελλάδα είναι η ιδανική πρόταση για ψυχική και σωματική υγεία και αναζήτηση ευεξίας!

Ζήσε την πολυτέλεια

Η αίσθηση ενός πολυτελούς ταξιδιού, με υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες είναι στην πραγματικότητα ανάγκη κάθε ανθρώπου. Την πολυτέλεια δεν την καθορίζει αποκλειστικά το κόστος, αλλά η διάθεση να αφεθεί κάποιος στις φροντίδες και τη μέριμνα ανθρώπων που γνωρίζουν καλά την τέχνη της φιλοξενίας.

Αγροτουρισμός

Οικολογία∙ επαφή με τη φύση, τις αγροτικές εργασίες, την τοπική γαστρονομία, τα πολιτισμικά στοιχεία του τόπου∙ καθαρός αέρας, απλότητα, ηρεμία∙ ζεστή φιλοξενία… είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα του αγροτουρισμού, της εναλλακτικής μορφής τουρισμού, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γίνει ένα με τη μάνα γη και τους ανθρώπους της.