ΚΕΡΚΥΡΑ

Κουμ Κουάτ Κέρκυρας

Το λικέρ από το νησί των Φαιάκων

Το κουμ κουατ της Κέρκυρας, είναι ένα ευχάριστο ηδύποτο που παράγεται από τους καρπούς του εσπεριδοειδούς φρούτου κουμ, με τα άρωμα και γεύση που παραπέμπει σε εκείνο του πορτοκαλιού και της φράουλας, που παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Κέρκυρας.

Το κουμ κουατ που στα κινέζικα σημαίνει χρυσό πορτοκάλι, έχει πικρή γεύση που δεν μπορεί να καταναλωθεί ωμό, αλλά το λικέρ από αυτό είναι υπέροχα γλυκό.

Είναι εξαιρετικό χωνευτικό, αλλά και όμορφο συστατικό σε cocktails και long drinks.