Μουσεία

Περιπλάνηση στις ανθρώπινες κατακτήσεις

Ο ελληνικός πολιτισμός είναι από τους πλέον εμβληματικούς στον κόσμο. Η κατοίκηση του ελλαδικού χώρου από τη βαθιά προϊστορία, το θαύμα του κλασικού ελληνικού πολιτισμού, το βυζαντινό κλέος, αλλά και η νεώτερη ιστορία της χώρας εξάπτουν τη φαντασία. Η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα ένας απέραντος εκθεσιακός χώρος, μέσα στον οποίο συμπλέκονται οι αιώνες, οι επιρροές και η καθημερινή ζωή. Όποιος έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα μικρό ελληνικό νησί, θα παρατηρήσει ασφαλώς τη συνέχεια του πολιτισμού, μιας και ακόμα και τα σκεύη καθημερινής χρήσης είναι πανομοιότυπα με αυτά που θα συναντήσει στις προθήκες των μουσείων.

Image not found
Η Ελλάδα έχει περισσότερα αρχαιολογικά μουσεία από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, 96 στον αριθμό!

Αρχαιολογική έρευνα

Η αρχαιολογική έρευνα και η συλλεκτική πρακτική δεν σταματάει ποτέ στον ελληνικό χώρο. Συνεχώς έρχονται στην επιφάνεια θησαυροί μιας άλλης εποχής και η αντίληψή μας για το ελληνικό γίγνεσθαι διευρύνεται με κάθε νέα ανακάλυψη. Ο πλούτος, το βάθος και η σημασία του διαρκούς ελληνικού πολιτισμού εκτίθεται στα πάμπολλα μουσεία που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε όλη την επικράτεια. Τα μουσεία αποτελούν κιβωτούς της μνήμης, και αυτή η μνήμη στην Ελλάδα πάει πολύ βαθιά πίσω στο χρόνο.


Ημέρες Λειτουργίας

Τα περισσότερα από τα κρατικά μουσεία λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας, εκτός από τη Δευτέρα. Επίσης, παραμένουν κλειστά κατά τις ακόλουθες επίσημες αργίες: 1η Ιανουαρίου, Μεγάλη Παρασκευή, Κυριακή του Πάσχα, 1η Μαΐου, Χριστούγεννα (25 Δεκεμβρίου & 26η Δεκεμβρίου). Σε ότι αφορά στις άλλες επίσημες αργίες, επικοινωνήστε με το μουσείο που επιθυμείτε να επισκεφθείτε, ώστε να ελέγξετε εάν λειτουργεί τη συγκεκριμένη ημέρα.

Λήψη φωτογραφιών ή βίντεο

Στα περισσότερα Μουσεία της Ελλάδας επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών και βίντεο, υπό τον όρο ότι δεν χρησιμοποιείτε τρίποδο ή φλας. Ωστόσο, σκόπιμο είναι να επικοινωνήσετε προηγουμένως με τους αρμοδίους του μουσείου, προκειμένου να ενημερωθείτε εάν ισχύει κάποια πρόσθετη επιβάρυνση ή απαιτείται ειδική άδεια για τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση.

Μνημεία και μουσεία

Προμηθευτείτε τα εισητήριά σας online!

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
Μνημεία και μουσεία