Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
3 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα Top 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στα Γιάννενα!

Τα Γιάννενα είναι μία πόλη-κόσμημα, η μεγαλύτερη της Ηπείρου, που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες της. Είναι καταπράσινη, μία ζωντανή και σύγχρονη φοιτητούπολη, με πλακόστρωτους δρόμους και παλιά γραφικά κτίρια μεγάλης αρχιτεκτονικής σημασίας και προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών όλο τον  χρόνο. Αν βρεθείτε στα Γιάννενα, αυτά είναι 5 από τα πράγματα που δεν θα έπρεπε να παραλείψετε να κάνετε.

1)      Να περιηγηθείτε στο Κάστρο

Το κάστρο των Ιωαννίνων αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Σίγουρα αξίζει να βολτάρετε στα πλακόστρωτα και γραφικά στενάκια του. Παράλληλα, αξίζει να επισκεφτείτε το Δημοτικό Μουσείο στο κάστρο με τη μοναδική θέα, αλλά και το Βυζαντινό που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό σημείο της ακρόπολης. Έπειτα από την περιήγησή σας, ιδανικό σημείο για να απολαύσετε τον καφέ σας είναι στο ιστορικό Ιτς Καλέ που προσφέρει μαγευτική θέα σε όλα τα Γιάννενα.

2)      Να εξερευνήσετε το Νησάκι της κυρά Φροσύνης

Στο Νησί, θα φτάσετε με τα παραδοσιακά καραβάκια που αράζουν στο μόλο της λίμνης. Εκτελούνται ημερήσια δρομολόγια ανά μισή ώρα το καλοκαίρι και ανά μία ώρα το χειμώνα Μόλις φτάσετε, κάντε το γύρο του Νησιού της Παμβώτιδας με τα πόδια (περίπου μισή ώρα). Δοκιμάστε τις σπεσιαλιτέ, που δεν είναι άλλες από βατραχοπόδαρα και χέλι. Πάρτε μαζί σας τοπικά προϊόντα από το γυναικείο συνεταιρισμό (όπως γλυκά του κουταλιού, λικέρ, κλωστάρι –ένα είδος μπακλαβά– κ.ά.).

3)      Να βολτάρετε στα τσιπουράδικα της πόλης

Έπειτα από τις περιηγήσεις στα ιστορικά σημεία της πόλης αξίζει να εξερευνήσετε τη διασκέδαση. Το ποτό που φέρνει τους νέους πιο κοντά και τους ζεσταίνει τα παγωμένα και βροχερά βράδια του χειμώνα στα Γιάννενα είναι το τσίπουρο. Επομένως, δεν πρέπει να παραλείψετε να περάσετε το βράδυ σας σε κάποιο από τα δεκάδες τσιπουράδικα που υπάρχουν τα οποία είναι κάθε βράδυ γεμάτα, μια και τα ποτά συνοδεύονται πάντα από δωρεάν μεζέδες.

4)      Χειμερινές και καλοκαιρινές εξορμήσεις

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της πόλης είναι ότι κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει βάση τόσο για χειμερινές όσο και καλοκαιρινές εξορμήσεις. Τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο και η Δωδώνη, βρίσκονται όλα στον ίδιο νομό και μάλιστα σε μικρή απόσταση από τα Γιάννενα.  Τους καλοκαιρινούς μήνες το ενδιαφέρον μεταφέρεται στα πανέμορφα νησιά του Ιονίου, και φυσικά στην Πάργα και τα Σύβοτα, που ανεβαίνουν συνεχώς σε δημοτικότητα και απέχουν εξίσου ελάχιστα από τα Γιάννενα.

5)   Να δοκιμάσετε και να αγοράσετε ντόπια τυριά

Η Ήπειρος είναι φημισμένη για την ποικιλία και τη μοναδική ποιότητα των γαλακτοκομικών και τυροκομικών της προϊόντων. Όλοι ξέρουν το ξακουστό παραδοσιακό μετσοβόνε, το καπνιστό τυρί και φυσικά τη φέτα Δωδώνης. Σίγουρα, αξίζει να τα γευτείτε και να εφοδιαστείτε με ποσότητες κατά την επιστροφή σας.