2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μύκονος 2016: τα πρώτα γευστικά νέα του καλοκαιριού

Με την διατήρηση δυνατών project, αλλά και την ταυτόχρονη ενσωμάτωση νέων, ένας δυνατός τουριστικός προορισμός, η Μύκονος, μπήκε στη νέα σεζόν προσελκύοντας ταυτόχρονα δυνατά ονόματα της εστιατορικής σκηνής. Σε μία όμορφη μονοκατοικία πίσω από τη Μικρή Βενετία, θα συναντάμε καλώς εχόντων των πραγμάτων το γνωστό «Vezene» της Αθήνας, ενώ στο νέο εστιατόριο της ομάδας του «Nice ’n’ easy», το «Nesaea» στον Καλαφάτη, ο Χρήστος Αθανασιάδης θα προτείνει μοντέρνα ελληνική κουζίνα που θα πατάει στις συνταγές και τα υλικά των ελληνικών νησιών. Παράλληλα, στη παραλία του Αϊ-Γιάννη, ετοιμάζεται το νέο «Bill & Coo Coast» με 15 σουίτες και μία «Taverna» πάνω στο κύμα. Η κουζίνα θα βασίζεται σε κυκλαδίτικες πρώτες ύλες, και θα είναι ελληνική με την επιμέλεια του Αθηναγόρα Κωστάκου και σεφ τον στενό του συνεργάτη Μιχάλη Κίκη. Το γνωστό «Monarch», μετακομίζει στον Πλατύ Γιαλό και έχει ως στόχο να κινηθεί στα ίδια με πέρυσι γευστικά μονοπάτια όπου εκτός από τη Μεσογειακή fusion νότα, θα δίνει έμφαση στο εξελιγμένο snacking της παραλίας. Αντίστοιχα, ο χώρος που πέρυσι λειτούργησε το Monarch στο Καλό Λιβάδι θα μεταμορφωθεί σε Rakkan. Στη Μύκονο, και το Nikkei του Κολωνακίου, το οποίο θα συναντάμε στο ξενοδοχείο «Leto» στον παραλιακό δρόμο του Παλιού Λιμανιού. Παρών στο νησί και ο πολυπράγμων Χρήστος Χουσέας του cocktail bar 42, ο οποίος επιμελείται την μπάρα που δημιουργείται στο ξενοδοχείο Belvedere, φέτος που κλείνει τα 20 χρόνια του κάνοντας άριστους συνδυασμούς με το μεσογειακό μενού του Νίκου Ζερβού.