Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Π. Μεράκος
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νυχτερινή διασκέδαση στην Θεσσαλονίκη

Αν η Θεσσαλονίκη φημίζεται για κάτι ή αν για κάτι δύσκολα μπορούν να την συναγωνιστούν άλλες πόλεις της Ελλάδας, αυτό είναι σίγουρα η έντονη νυχτερινή της ζωή. Παρασυρθείτε από τη ζωντάνια και το κέφι των κατοίκων και των χιλιάδων φοιτητών της και ανακαλύψτε το νόημα της αυθεντικής διασκέδασης. Κοσμοπολίτικα μπαράκια, ρεμπετάδικα με ιστορία και φοιτητικά πάρτι είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Ξεκινήστε τη γνωριμία σας με τη νυχτερινή ζωή της πόλης, πίνοντας ένα χαλαρό ποτάκι στα κλασικά στέκια της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, όπου θα βρείτε μαγαζιά για όλα τα γούστα με απεριόριστη θέα προς τον Θερμαϊκό.

Κέντρο

Σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης (Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Παύλου Μελά, Προξένου Κορομηλά, Εγνατία, Σβώλου ή στην πεζοδρομημένη πλέον Αγίας Σοφίας) θα βρείτε διάσπαρτα μπαράκια και καφέ με κοσμοπολίτικη ή πιο χαλαρή ατμόσφαιρα που απογειώνουν τη διάθεση κάθε μέρα και ώρα.

Συγγρού-Βαλαωρίτου

Το νέο hotspot της πόλης είναι η περιοχή της οδού Συγγρού και Βαλαωρίτου. Τα μπαράκια εκεί σφύζουν από κεφάτο νεαρόκοσμο που απολαμβάνει διαφορετικά είδη μουσικής αλλά και την alternative ατμόσφαιρα που επικρατεί σε όλο το τετράγωνο. Η άλλοτε υποβαθμισμένη περιοχή του κέντρου έχει αλλάξει εντελώς πρόσωπο και έχει γίνει πλέον το απόλυτο σημείο αναφοράς των νέων της πόλης.

Παλιά Σφαγεία

Στην περιοχή των Παλιών Σφαγείων, λίγο έξω από το κέντρο, είναι συγκεντρωμένα αρκετά club αλλά και μπουζούκια, για τους λάτρεις του είδους. Το καλοκαίρι σημειώστε, ότι τα αντίστοιχα μαγαζιά μεταφέρονται στην περιοχή του αεροδρομίου.

Λαδάδικα

Ας μην ξεχνάμε και τα ιστορικά Λαδάδικα, την παλιά αγορά του Λιμανιού. Μπορεί για ένα διάστημα να έχασαν την αίγλη τους αλλά σήμερα έχουν επανέλθει και πάλι στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικιών! Με τον πεζόδρομο της Κατούνη να κρατά τα σκήπτρα και αρκετές νέες αφίξεις, η περιοχή αυτή κάνει πλέον δυναμικό come back και μας περιμένει!


Κάστρα

Διαχρονική αξία για όσους αναζητούν μια πιο ρομαντική και νοσταλγική ατμόσφαιρα είναι σίγουρα τα Κάστρα, ιδανικά για ένα καφέ το πρωί ή για ουζάκι σε κάποια από τις ταβέρνες του Επταπύργιου το βράδυ.


Νέα Παραλία/ Κρήνη

Αν η θέα προς τον Θερμαϊκό σας γοητεύει, μια άλλη επιλογή πέρα από την κλασική Παραλιακή είναι η Νέα παραλία της Μαρτίου (κοντά στο Μέγαρο Μουσικής) αλλά και η Κρήνη, η παραλία της Καλαμαριάς. Φρέσκοι ψαρομεζέδες, χλιδάτα μπαράκια και απεριόριστη θέα είναι τα χαρακτηριστικά της.