Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Παραδοσιακά προϊόντα να γευτείς στο Αγκίστρι

Το Αγκίστρι, λιγότερο γνωστό στον πολύ κόσμο, είναι ένα νησάκι με πλούσια φύση που αξίζει να επισκεφθείτε. Οι φυσιολάτρες -και όχι μόνο- θα απολαύσετε τον περίπατο στα μονοπάτια του νησιού που ελίσσονται ανάμεσα στα πυκνά πεύκα, θα βρείτε πολλά μυρωδάτα βότανα με πολύτιμες ιδιότητες που οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού έμαθαν να χρησιμοποιούν και να γιατρεύουν με αυτά πολλές ασθένειες φτιάχνοντας διάφορα τσάγια, καταπλάσματα, αλοιφές και γιατροσόφια. Το χαμομήλι, η ρίγανη, το δεντρολίβανο, τα πολλά είδη θυμαριού και το φασκόμηλο θα γεμίσουν με μεθυστικά αρώματα τη βόλτα σας στο νησί, ενώ σε πετρώδη και παραθαλάσσια μέρη η κάππαρη είναι σε αφθονία.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

Ελιές πράσινες θρούμπες Αγκιστρίου.
Η τέλεια ελιά για ορεκτικό και συμπλήρωμα με πλούσια γεύση χωρίς πικράδα. Θα τις βρείτε ολόκληρες, χαρακτές ή τσακιστές. Συντηρούνται σε άλμη ή σε ελαιόλαδο.

Πευκόμελο 
Στο εκτεταμένο πευκόδασος του Αγκιστρίου παράγεται ένα μέλι μοναδικό στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, με εξαιρετικό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία.

Κρασί
Kρασιά από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών, κυρίως από την ποικιλία Ροδίτης, και ρετσίνα

Τσίπουρο Αγκιστρίου

Το δυνατό ντόπιο τσίπουρο που παράγεται από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών του νησιού παρασκευάζεται σε παραδοσιακό ρακοκάζανο στο νησί.

Φρέσκα Ψάρια
Φρέσκα ψάρια που αλιεύονται στο νησί Αγκίστρι και στον Σαρωνικό κόλπο.