Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Π. Μεράκος
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Μέλι

Η γλυκιά γεύση του χρυσού

Δώδεκα χιλιάδες τόνοι μελιού παράγονται ετησίως στη χώρα μας, με πρωταγωνιστές τις ποικιλίες από πεύκα, έλατα, αγριολούλουδα και αρωματικά βότανα. Από το περίφημο θυμαρίσιο, στο πεντανόστιμο μέλι από άνθη πορτοκαλιάς∙ από το μέλι από ρείκι και καστανιά, στο βαμβακόμελο με τις σημαντικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Μοναδική όμως απόλαυση προσφέρει και το μέλι που προέρχεται από αρωματικά φυτά της ελληνικής υπαίθρου: από ρίγανη, λεβάντα, φασκόμηλο…

Θρεπτικό, τονωτικό, πλούσιο σε πολύτιμα ιχνοστοιχεία – τροφή αλλά και φάρμακο – χαρίζει ενέργεια, υγεία και μακροζωία!

Το μέλι, υπήρξε η πρώτη – και επί μακρόν - μοναδική γλυκαντική ουσία της ελληνικής διατροφής. Παραμένει, δε, η πιο πολύτιμη. Η σπουδαιότητά του σε συνδυασμό με τα προϊόντα της ελιάς και της αμπέλου, σύστησαν από την αρχαιότητα, την απαρχή και τη βάση της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ η γλυκιά του παρουσία αξιοποιήθηκε με φαντασία από ζαχαροπλάστες και μαγείρους .

Απολαύστε τις χάρες του μελιού, ως επιδόρπιο, σε αφράτους λουκουμάδες∙ σε έναν αμυγδαλένιο μπακλαβά∙ σε μια αρωματική μελόπιτα. Γευτείτε το σε κρεατικά αλλά και θαλασσινά για extra γεύση και νοστιμιά. Δοκιμάστε το σε μαρινάτες ή ως dressing σε δροσερές σαλάτες.