ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και ανθόνερο

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 1 ποτήρι βούτυρο
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κρασοπότηρο ανθόνερο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • λίγη βανίλια
  • 4 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

  1. Ροδίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κρυώσουν, τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε άλλο μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα, το ανθόνερο, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο λεμόνι, τη βανίλια, το αλεύρι και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Τέλος, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα απαλά με σπάτουλα.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
  5. Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη.