Search
Map
Choose skin
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Λουκουμάδες

© Π. Μεράκος

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μέλι
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό, όπου έχουμε διαλύσει μέσα τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
  3. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» μέχρι να κάνει φουσκάλες.
  4. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε βαθύ κατσαρολάκι.
  5. Με ένα βρεγμένο κουτάλι της σούπας κόβουμε το χυλό και τον ρίχνουμε προσεκτικά στο καυτό λάδι.
  6. Περιμένουμε μέχρι οι λουκουμάδες να αποκτήσουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε.
  7. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.