Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Παραλίες της Επιδαύρου

Η ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, στην Ανατολική παράκτια Αργολίδα έχει να σας προσφέρει υπέροχες παραλίες κάτω από τη σκιά καταπράσινων πεύκων, βουτιές και snorkelling σε βυθισμένες πολιτείες της αρχαιότητας...

Κολυμπήστε στην Βαγιωνιά στην Αρχαία Επίδαυρο, μια παραλία γεμάτη δέντρα, βότσαλα και άμμο με καταγάλανα νερά, υπόσχεται ηρεμία και χαλάρωση. Μπορείτε να πάτε και με τα πόδια αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του χωριού. Είναι επίσης προσβάσιμη για ΑΜΕΑ. Από τη Βαγιωνιά, με τα πόδια, σε ελάχιστο χρόνο μπορείτε να φτάσετε και να κολυμπήσετε στο Καλαμάκι, μια παραλία εξίσου καταπράσινη, πιο απομονωμένη όμως, που προτείνεται για ακόμα πιο χαλαρές στιγμές.

Η Πολεμάρχα βρίσκεται στην Αρχαία Επίδαυρο και αποτελείται από δύο υπέροχες ακρογιαλιές με καταγάλανα, καθαρά νερά και ένα πευκοδάσος που σκιάζει ολόκληρο τον τόπο.
Εάν προτιμάτε οργανωμένη παραλία, ιδανική για παιδιά και θαλάσσια σπορ, επιλέξτε το Γιαλάσι, στην Αρχαία Επίδαυρο. Εξίσου όμορφες παραλίες και προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ είναι οι παραλίες Αλιότου στη Νέα Επίδαυρο και Νησί στην Αρχαία Επίδαυρο.

Ένα μοναδικά κρυμμένο μυστικό της περιοχής. Η “βυθισμένη πολιτεία” ή αλλιώς Ατλαντίδα της Αργολίδας, με θέα το επιβλητικό ηφαίστειο των Μεθάνων για ατελείωτες βουτιές και snorkelling, όλη μέρα. Πρόκειται για τμήμα της αρχαίας πόλης που έχει βυθιστεί σε μικρή απόσταση από την ακτή. Μυκηναϊκοί τάφοι, αμφορείς και τείχη που διακρίνονται πεντακάθαρα ακόμα και με γυμνό μάτι. Σε κάποια σημεία σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα αρχαία ερείπια, να παρατηρήσετε τα πολύχρωμα ψάρια. Προσοχή, να φοράτε παπούτσια για τη θάλασσα ή βατραχοπέδιλα, καθώς ο βυθός είναι γεμάτος αχινούς. Η εμπειρία είναι μοναδική!