Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

4 + 1 μέρη για να επισκεφθείς στον Βόλο

Μια εξόρμηση στη μαγευτική πόλη της Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και ιστορικές πόλεις της Ελλάδος. Το όνομα της προέρχεται από την ιταλική λέξη golfo που σημαίνει κόλπος και το λιμάνι της αναπτύχθηκε  την μυκηναϊκή περίοδο κατά την οποία αυξήθηκαν οι θαλάσσιες μεταφορές.  Ας περπατήσουμε στα στενά της κι ας την ανακαλύψουμε.

Μουσεία, προξενεία, ξενοδοχεία, πανεπιστήμιο, αξιοθέατα, πάρκο, φεστιβάλ και εκθέσεις, εστιατόρια, καφετέριες, θάλασσα, λιμάνι, αεροδρόμιο είναι μερικοί λόγοι για να την επισκεφθείτε. Η Ελληνίδα ζωγράφος Χρυσούλα Ζιώγα έζησε στον Βόλο όπου και πέθανε, το σπίτι της είναι μουσείο και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί απολαμβάνοντας τα έργα τέχνης που δώρισε στο κράτος.

Εξαιρετικό μέρος για επίσκεψη είναι και το εντομολογικό μουσείο της πόλης, ένα σπάνιο είδος μουσείου και το μοναδικό στα Βαλκάνια φιλοξενώντας πάνω από 30.000 διάφορα είδη εντόμων. Τα περισσότερα εστιατόρια και καφετέριες βρίσκονται στο δυτικό άκρο της πόλης και δίπλα στον Παγασητικό κόλπο, ένας μεγάλος πεζόδρομος στην άκρη του λιμανιού κάνει τον πρωινό ή απογευματινό περίπατο ακόμη πιο απολαυστικό. Οι βάρκες, τα σκάφη, και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο χτίστηκε τον 19ο αιώνα  ομορφαίνουν το λιμάνι.

Ένας σημαντικός λόγος για την επισκεφθείς είναι η ετήσια έκθεση ‘Επιχειρηματικό Πανόραμα’, η οποία περιλαμβάνει επιχειρήσεις του Ν. Μαγνησίας και όλης της Ελλάδας με κύριο στόχο την ανάδειξη τον τοπικών προιόντων, τις υπηρεσίες του τόπου  και την βιομηχανία. Μια έκθεση που ξεκίνησε τα τελευταία οκτώ χρόνια και πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο.

Ο μουτζούρης είναι το παλαιότερο τραινάκι του Πηλίου, το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια και στον Βόλο. Είναι το αρχαιότερο τραίνο της χώρας και κατασκαυάστηκε τον 19ο αιώνα. Μπορείς να ανέβεις από τον παραλιακό δρόμο του Βόλου με προορισμό τις Μηλιές και το Πήλιο. Το εισιτήριο για μια απλή μετάβαση κοστίζει 10 ευρώ ενώ το εισητήριο με επιστροφή 18 ευρώ.

Σήμα κατατεθέν είναι το λογότυπο 'I LOVE VOLOS', το οποίο βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Βόλου και πολύ κοντά στο λιμάνι. Όλο και περισσότεροι μικροί και μεγάλοι φωτογραφίζονται με background το λογότυπο, το οποίο δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Περπατώντας στα σοκάκια συναντάς τοπικά μαγαζιά ενδύσεως, σούβενιρ shop, ξενοδοχεία κ.ά. Ο κόσμος είναι φιλόξενος και χαμογελαστός.

Αθανασία Σκόνδρα