Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τήνος, ένα νησί γεμάτο χάρη και ομορφιά...

Η Τήνος είναι ένα μικρό και κατανυκτικό νησί, ειδικά για εκείνους που διαπνέονται από έντονο θρησκευτικό συναίσθημα. Η μητέρα μου, όπως μου είχε εξομολογηθεί, με είχε ζητήσει στη μοναδική Εκκλησία της Παναγιάς της Τήνου –και από θαύμα, με γέννησε μετά από λίγους μήνες!

Είναι ένα νησί που σου δίνει πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, ψυχαγωγία, φαγητό και υπέροχες παραλίες για μπάνιο στη θάλασσα. Οι περίφημες παραλίες όπως το Βαθύ και ο Άγιος Πέτρος, σου δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα όμορφο μπάνιο σε καθαρό νερό και με ησυχία κάτω από τον ζεστό ήλιο της Τήνου.

Η γαστρονομία είναι ένα νησί που σου δίνει ευκαιρίες για να γευτείς πλούσια γαστρονομία και μία μεγάλη ποικιλία προιόντων, όπως φρέσκα ψάρια, κρέας και περίφημα αμυγδαλωτά παστέλια. Εστιατόρια με εκλεκτό φαγητό υπάρχουν σε όλο το νησί δίνοντάς σου τη δυνατότητα να απολαύσεις ένα υπέροχο γεύμα δίπλα στη θάλασσα.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα, την επίσκεψη στα μουσεία του νησιού, όπως το Αρχαιολογικό μουσείο στο οποίο κάποιος μπορεί να μάθει πολλά πράγματα για την ιστορία του νησιού αλλά και το μουσείο Γιαννούλη Χαλεπά το οποίο είναι αφιερωμένο στο έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.

Για όσους αναζητούν την επαφή με το θείο, η Τήνος έχει υπέροχες εκκλησίες οι οποίες συνδέουν τον άνθρωπο με το θείο, όπως η Αγία Παρασκευή και η Βουρνιώτισσα.  Και, φυσικά, το σύμβολο του νησιού την Παναγία της Τήνου, η οποία κάθε Δεκαπενταύγουστο φιλοξενεί δεκάδες πιστούς.

Είναι, αναμφίβολα, ένα νησί φιλόξενο που σου δίνει τη δυνατότητα να διασκεδάσεις, να ερωτευτείς, να ζήσεις! Αξίζει να το επισκεφτείς!

Μαρία Σκαμπαρδώνη