Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Top 5 αρχιτεκτονικά μνημεία στην Ελλάδα

Η Ελλάδα πέρα από τον ήλιο, τις υπέροχες παραλίες, τον πλούσιο πολιτισμό αλλά και πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό γαστρονομικό προορισμό, είναι μία χώρα που παρουσιάζει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, προκειμένου να εξερευνήσουμε αυτή την πτυχή της Ελλάδας, εντοπίζοντας ορισμένα από τα πιο σημαντικά μνημεία αρχιτεκτονικής στην χώρα. Δείτε τα 5 δημοφιλέστερα παρακάτω:

1.      Οι Χώρες του Αιγαίου:

Οι Χώρες του Αιγαίου αποδεικνύουν την ανωτερότητα της απλότητας. Τα κατάλευκα χωριά και τα ασβεστωμένα σοκάκια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της λιτής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, η οποία έχει μελετηθεί παγκοσμίως για την πλαστικότητα και το μέτρο της. Ενδεικτικά αξιόλογα παραδείγματα είναι η Σαντορίνη, η Μικρή Βενετία της Μυκόνου, η Χώρα της Σύρου, της Νάξου, της Σερίφου, της Αμοργού, ο Μόλυβος της Λέσβου και ο Γιαλός στην Σύμη.

2.   Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου:

Θεωρείται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες στον κόσμο, η οποία ταξιδεύει τους επισκέπτες στον χρόνο, στην εποχή των ιπποτών. Έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των πόλεων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988. Σημείο αναφοράς αποτελεί το άψογα διατηρημένο κάστρο της που χωρίζει την παλιά πόλη από την καινούρια.

3.   Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας:

Η παλιά πόλη είναι αυτή που συγκεντρώνει το κύριο τουριστικό ενδιαφέρον στην Κέρκυρα. Χαρακτηρίζεται από το έντονο Βενετσιάνικο στοιχείο, αλλά και από πολλές Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές.. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό συνδυασμό από ογκώδη φρούρια, ανάκτορα, στενά σοκάκια, καμάρες καθώς και ψηλά κτίρια δυτικού τύπου. Τον Ιούνιο του 2007 ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας συμπεριλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

4.   Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου:

Η παλιά πόλη στο Ρέθυμνο είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες αναγεννησιακές πόλεις. Βρίσκεται στην καρδιά του σημερινού Ρεθύμνου και συνδυάζει την ανατολίτικη όψη της Τουρκοκρατίας με την Ενετική αρχιτεκτονική αναγεννησιακού χαρακτήρα.

5.   Μάνη:

Τα χωριά της Μάνης διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Φωλιασμένα ανάμεσα στους δύσβατους ορεινούς όγκους, πανέμορφα και επιβλητικά, περιμένουν να διηγηθούν την ιστορία τους στους επισκέπτες.