2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι καλύτεροι Έλληνες σεφ μαγειρεύουν στα νησιά

Κάθε χρόνο και πιο ισχυρή είναι η τάση που θέλει τους πιο γνωστούς Έλληνες σεφ να υπογράφουν τα μενού σε εστιατόρια και ξενοδοχεία αγαπημένων νησιών και δημοφιλών καλοκαιρινών προορισμών. Ο Λευτέρης Λαζάρου («Varoulko Seaside») φέτος ανοίγει παρτίδες με την Ίο και την Τζια. Στην Τζια βάζει τη σφραγίδα του στο εστιατόριο του «Porto Kea Suites», καθώς έχει αναλάβει την γενική γευστική επιμέλεια του μενού όλης της ημέρας. Στην Ίο ο δημοφιλής σεφ συνεργάζεται με το «Liostasi Hotel & Suites», όπου έχει αναλάβει το ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο του ξενοδοχείου και έχει αναβαθμίσει γαστρονομικά το εστιατόριο «Grandma’s». Παραμένουμε στην Ίο, για χάρη του Γκίκα Ξενάκη («Aleria»), ο οποίος φέτος παίζει σε 4 ταμπλό στο νησί. Εκτός από το εστιατόριο «Τaste of Joy» του «Agalia Luxury Suites» στην Τζαμαριά και το «Pathos Sunset Lounge» στην παραλία Κουμπάρα, θα βάλει την πινελιά του και στο «Free Beach Bar» στον Μυλοπότα με πειραγμένες street food αναφορές. Επίσης, έχει αναλάβει την γευστική επιμέλεια ενός ακόμα all-day χώρου στην Κουμπάρα που θα δίνει έμφαση στην comfort ελληνική κουζίνα και θα λέγεται «Εrego». Ο Έκτορας Μποτρίνι («Botrini’s», «Etrusco») βάζει φέτος στο πρόγραμμά του και την Χαλκιδική για χάρη του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου «Sani Dunes» εντός του εμβληματικού συγκροτήματος «Sani Resort», όπου θα επιμεληθεί τους καταλόγους στο φινετσάτο ιταλικό εστιατόριο ονόματι «Fresco» και στο «Fresco wine bar». Στο ίδιο συγκρότημα, την κουζίνα του «Ammos» στην αμμουδιά του ξενοδοχείου «Sani Beach» επιμελείται ο Παναγιώτης Γιακαλής, που φέτος κέρδισε τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το «Patio» στην Βουλιαγμένη. Ψάρια και θαλασσινά θα βρίσκονται στο προσκήνιο με έμφαση στα αγνά ντόπια υλικά. Φτάνοντας στη Σαντορίνη, φέτος στην κουζίνα της «Σελήνης» θα βρείτε τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη («CTC») να δημιουργεί γεύσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με έντονες τοπικές αναφορές. Επίσης, ο ίδιος έχει στήσει το μενού του καινούργιου «Mr. E» στα Φηρά χαράσσοντας μία πιο comfort ρότα. Τέλος, οι Aλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος («Κastri Bistro») και Δημήτρης Δημητριάδης («Αrtisanal Lounge & Gardens») υπογράφουν το μενού του εστιατορίου «Αντάμωμα» στη Χώρα της Νάξου, διατηρώντας έναν έντονα τοπικό χαρακτήρα στις προτάσεις τους.