2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Resto-μεζεδο-παντοπωλεία: Η νέα τάση στην Αθήνα!

Όλο και πληθαίνουν οι χώροι με διπλή ταυτότητα όπου μπορείς να καθίσεις για φαγητό αλλά και να ψωνίσεις εκλεκτά προϊόντα για το σπίτι. Κουζίνα από τη μία, ράφια και ψυγεία από την άλλη. Μπορείς να καθίσεις στα τραπέζια τους για φαγητό και λίγο πριν φύγεις (πιθανώς εμπνευσμένος από αυτά που δοκίμασες ή από το μενού) να γεμίσεις και το καλάθι σου με καλούδια για το σπίτι. Ζυμαρικά, ρύζια, βαζάκια με σάλτσες, γλυκά του κουταλιού, παξιμάδια και ξηροί καρποί είναι κάποια από τα προϊόντα που μπορεί να πάρει κανείς μαζί του φεύγοντας, πολλά από τα οποία κάνουν καριέρα και εκτός Ελλάδας. Το Ergon έχει το δικό του brand προϊόντων και έχει επεκταθεί σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Μαϊάμι. Πριν λίγο καιρό, άνοιξε το δεύτερο κατάστημά του στην Αθήνα (Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα). Το τυροκομείο Kωσταρέλου (με ιστορία από το 1937) άνοιξε πέρυσι υποκατάστημα στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 34) το οποίο έχει τραπεζάκια για καφέ ή ποτό και τσιμπολόγημα με φόντο ένα μοντέρνο πλέγμα από... βαρέλια φέτας. Περνώντας από τα τυριά στα... αλλαντικά, υπάρχουν τα Καραμανλίδικα του Φάνη, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Σωκράτους και Ευριπίδου. Παστουρμάς - καμήλας, μοσχαρίσιος και πρόβειος - σουτζούκι, λουκάνικα, καβουρμάς και παστράμι συν τυριά από όλη την Ελλάδα έχουν την τιμητική τους σε έναν χώρο που “βγάζουν μάτι” τα γεμάτα ψυγεία- βιτρίνες και ο εντυπωσιακός κατάλογος της ταβέρνας. Τέλος, το delicatessen e-shop www.yolenis.com εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες το εντυπωσιακό Yoleni’s Flagship Concept Store στον αριθμό 9 της Σόλωνος. Πρόκειται για έναν σύγχρονο πολυχώρο που όμως θυμίζει τα αθηναϊκά μπακάλικα του ’50 και του ’60. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 2.000 ελληνικά προϊόντων (από 180 παραγωγούς), 230 ετικέτες ελληνικών κρασιών, 20 ετικέτες μικροζυθοποιίας και χώρος ελαφριάς εστίασης με προσεγμένο μενού.