Bubo, Ekies All Senses ResortΜε απίστευτη θέα στη θάλασσα, το εστιατόριο «Βubo» του «Ekies All Senses Resort» λειτουργεί το μεσημέρι σε ύφος μοντέρνου μεζεδοπωλείου ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε μία ολοκληρωμένη fine dining πρόταση. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το πριβέ εστιατόριο «Treehouse» που βρίσκεται σε δεντρόσπιτο.
Βουρβουρού.MαρίναΣε μία έξοχη βεράντα πάνω στο κύμα που θυμίζει έντονα κουπαστή πλοίου, η Μαρίνα είναι γνωστός γαστρονομικός προορισμός για όσους φτάνουν στην υπέροχη Χαλκιδική. Η κουζίνα κινείται με μεγάλη χάρη στα κλασικά ψαρικά πλαίσια χωρίς να φοβάται τις μετρημένες νεωτεριστικές προσεγγίσεις. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016 από το αθηνόραμα.
Νέα Ποτίδαια.ΝτομάταΣτην ευχάριστη βεράντα της Ντομάτας που βλέπει στη μαρίνα του Sani Resort, ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος επαναπροσδιορίζει την ελληνικότητα της κουζίνας του με πιάτα που αντλούν έμπνευση τόσο από τις τοπικές κουζίνες όσο και από τα υλικά άλλων χωρών. Χρυσός Σκούφος 2016 από το αθηνόραμα.
Σάνη, Sani Resort.SquirrelΤο Squirrel έχει δημιουργήσει την δική του παράδοση εδώ και τόσα χρόνια. Λίγα τραπέζια, φίνα βεράντα με θέα στη θάλασσα, πιάτα γεμάτα αυτοπεποίθηση και νοστιμιά είναι αρκετοί λόγοι για μία επίσκεψη. Χρυσός Σκούφος 2016 από το αθηνόραμα.
Νικήτη, Danai Beach Resort.ΚαλαματιανόςΠάνω στη θάλασσα και μέσα σε καταπράσινο κήπο, το δημοφιλές ψαροεστιατόριο του Καλαματιανού προσφέρει παραδοσιακή θαλασσινή ελληνική κουζίνα με ισορροπημένες δημιουργικές και πειραματικές πινελιές. Το μενού έχει και κλασικές συνταγές του Αγίου Όρους.
Μηλιές Σταυρού, 2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδος. H ΜαριγούλαΕστιατόριο στον Πολύγυρο – που αποπνέει ανεπιτήδευτη ζεστασιά - με ιστορία 50 χρόνων. Sui generis δημιουργίες που σέβονται και στοχεύουν στο να δημιουργήσουν γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς και πολύ καλή οινική λίστα με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016 από το αθηνόραμα.
Πολύγυρος, Χαλκιδική.