Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
5 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δώδεκα λόγοι για να επισκεφθείς την Ελλάδα

Ένας από τους βασικούς στόχους του ελληνικού τουρισμού, είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Ο ΗΑΤΤΑ, το τελευταίο διάστημα, έχει επιστρατεύσει κάθε δύναμη που διαθέτει για να κάνει πραγματικότητα τον παραπάνω στόχο: τον δωδεκάμηνο ελληνικό τουρισμό, θεωρώντας επιβεβλημένη τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη έχει δημιουργήσει το «Δώδεκα», μία δυναμική πρόταση που έχει σαν στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και περιλαμβάνει θεματικές και ειδικού ενδιαφέροντοςδραστηριότητες καθώς και την προβολή λιγότερο γνωστών τουριστικώνπροορισμών. Πρόκειται για μία κλαδική πρωτοβουλία από την οποία θα προκύψουν νέα τουριστικά προϊόντα για την χώρα μας, κάτι απαραίτητο για τον επαναπροσδιορισμό της ως αγαπημένου προορισμού των διεθνών τουριστών, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί την εκκίνηση των πρωτοβουλιών και των ενεργειών μας. Το ανεξάντλητο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του «Δώδεκα», με εμπλουτισμό και επεξεργασία, φιλοδοξούμε να αποτελέσει εργαλειοθήκη για την αξιοποίησή του όχι μόνο από τους Έλληνες tour operators και travel agents αλλά και από το διεθνές δίκτυό τους. Όπως είναι άλλωστε γνωστό, τα τουριστικά γραφεία είναι διεθνώς, ο παραγωγός και το δίκτυο διανομής του τουριστικού προϊόντος και έχουν σαν κύρια δραστηριότητα την σύνθεση των επι μέρους τουριστικών προιόντων καθώς και την προβολή, διαφήμιση και πώλησή τους. Οι θεματικές ενότητες του «ΔΩΔΕΚΑ», περιλαμβάνουν ένα μέγεθος πληροφόρησης για τους ταξιδιώτες –Έλληνες και ξένους- που με τον τρόπο αυτό θα γνωρίσουν ότι η Ελλάδα έχει μεν όμορφες παραλίες και ήλιο (δύο φυσικοί θησαυροί που έκαναν την χώρα μας γνωστή στα πέρατα) αλλά προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και λόγω της μοναδικής φύσης της, των βουνών, των χιονοδρομικών κέντρων, των λιγότερο γνωστών προορισμών, της παράδοσης, της τέχνης… Με τον τρόπο αυτό, ένα όραμα ετών, ο δωδεκάμηνος τουρισμός για την χώρα μας, σύντομα, θα είναι γεγονός. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα δράσεων έχει ως εξής:
 • Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τον Νοέμβριο! Πιλοτικά ξεκινούμε το πρόγραμμα «ΔΩΔΕΚΑ» με τις δύο μεγάλες πόλεις που έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν τον τουρισμό δώδεκα μηνών, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, διευρύνοντας τα όρια προς τα νησιά του Σαρωνικού, αλλά και τα Μετέωρα. Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τις αρχές Νοεμβρίου, με μουσικές μπάντες στους δρόμους των δύο μεγάλων Δήμων, φωτισμούς, παραστάσεις στους δρόμους, και προσφορές από τα ξενοδοχεία και τις αεροπορικές εταιρείες.
 • The Olympic Legends. Στα σημαντικά αθλητικά στάδια (Αρχαία Ολυμπία, ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκό Στάδιο), οι επισκέπτες της χώρας μας θα μπορούν να συμμετέχουν στα απλούστερα ολυμπιακά αθλήματα, ακολουθώντας το αυθεντικό τυπικό των Ολυμπιακών Αγώνων, και να κερδίζουν τον τιμητικό κλάδο ελαίας του νικητή. Με τον τρόπο αυτό ο ταξιδιώτης της χώρας μας γίνεται κοινωνός της πλούσιας ελληνικής αθλητικής κληρονομιάς.
 • Συνεργασίες. Σημαντικοί άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση του «ΔΩΔΕΚΑ». Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, καθηγητές Πανεπιστημίου Αστρονομίας και Αρχαιολογίας, η Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, επιστημονικοί συνεργάτες… γιατί πρέπει να εγγυηθούμε την εγκυρότητα της πληροφορίας που φτάνει στον ταξιδιώτη και στον επαγγελματία.
 • Προβολή. Με την ολοκλήρωσή του το «Δώδεκα» θα προβάλλεται από τον ΗΑΤΤΑ, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedΗΑΤΤΑ) και τα Μέλη τους σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις και τα roadshows παγκοσμίως έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στην επικοινωνία του αλλά και βέβαια ώστε να ξεκινήσει η ενεργοποίηση και η πρακτική υλοποίησή του το συντομότερο δυνατό, ως μία επιπλέον ενέργεια για την παγκόσμια προβολή της Ελλάδας.
Οι δώδεκα θεματικοί άξονες που παρουσιάζουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, είναι οι εξής:
 • Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός στην Ελλάδα. Καταγραφή των μοναστηριών και ιστορικού ενδιαφέροντος ναών της Χριστιανοσύνης. Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα. Μνήμες από την γραφή της Αποκάλυψης και το ταξίδι του Ιωάννη και της Παναγίας. Καταγραφή των εβραϊκών συναγωγών και μνημείων, καθώς και των μνημείων μουσουλμανικού ενδιαφέροντος. Γιατί ο τουρισμός ενώνει και μας αφορά όλους.
 • Αθλητικός Τουρισμός – Δραστηριότητες στην Φύση. Η Ελλάδα έδωσε μορφή στον αθλητισμό και ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι». Καταγραφή όλων των σημείων όπου μπορεί κάποιος να χαρεί δραστηριότητες στην Φύση.
 • Περιηγητικός Τουρισμός / Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου. Ενδεικτική καταγραφή των ναών και μαντείων που έφτιαξαν οι Έλληνες για να τιμήσουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου. Δώδεκα συν Ένας: Δίας, Ήρα, Εστία, Ποσειδών, Δήμητρα, Απόλλων, Άρτεμις, Αφροδίτη, Άρης, Ήφαιστος, Ερμής, Αθηνά και Διόνυσος. Τόποι τέλεσης λατρευτικών τελετών. Η Ελληνική Παράδοση που περιμένει να την εξερευνήσουμε. Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί με την βοήθεια καθηγήτριας Αρχαιολόγου.
 • Ελληνικό Yachting και Κρουαζιέρα. Ο τρόπος να γνωρίσεις τα μικρά και μεγάλα νησιά της Ελλάδας, γνωστά και λιγότερο γνωστά, με μέσα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι είναι ακριβά και απλησίαστα. Η επικοινωνία σας με τα τουριστικά γραφεία, θα σας αποδείξει ότι είναι προσιτά και έτοιμα να σας χαρίσουν εμπειρίες ανεπανάληπτες.
 • Ιαματικός Τουρισμός και Ευεξία. Μια γνωριμία με τις ιαματικές πηγές της Ελλάδας, γνωστές από την αρχαιότητα. Υπηρεσίες ευεξίας σε όλη την Ελλάδα.
 • Πολιτιστικός Τουρισμός. Η τέχνη της Ελλάδας, από το αρχαίο δράμα (σήμα κατατεθέν του ελληνικού πολιτισμού) μέχρι τις σύγχρονες αίθουσες τέχνης, παραστάσεις, συναυλίες.
 • Η Πράσινη Ελλάδα. Η Φύση της Ελλάδας, οι ιδιαιτερότητες, τα βουνά, τα χιονοδρομικά κέντρα, οι υδροβιότοποι, τα δάση, τα ποτάμια, οι λίμνες. Οάσεις απόδρασης για όλες τις εποχές.
 • Παράδοση της Ελλάδας. Καταγραφή των παραδοσιακών και θρησκευτικών πανηγύρεων σε όλους τους τόπους της Ελλάδας. Ενδυμασίες, μουσική, παραδοσιακά όργανα.
 • Η Γεύση της Ελλάδας - Αγροτουρισμός. Παραδοσιακά προϊόντα σε κάθε τόπο, γευσιγνωσία, οινογνωσία. Αγροτουρισμός.
 • Ημέρα και Νύχτα στην Ελλάδα. Shopping, Night Life… Ο καλύτερος τρόπος να μάθει κάποιος μια πόλη, είναι να περπατήσει στους δρόμους της, να δει τα προϊόντα της, να διασκεδάσει.
 • NAtour. Η προστασία των Άγριων Ζώων που διάλεξαν την Ελλάδα για να επιβιώσουν, σε ένα περιβάλλον που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η Καφέ Αρκούδα, η φώκια Monachus-Monachus, η χελώνα Caretta-Caretta.
 • 12+1: Καινοτομίες στον Τουρισμό της Ελλάδας. Η κατηγορία αυτή παρουσιάζει τα νέα προϊόντα, νέες ιδέες που στόχο έχουν την διεύρυνση των τουριστικών υπηρεσιών της χώρας. Πρώτο προϊόν: η Ελλάδα από ένα Αερόστατο. Μια επιλογή που ήδη εδραιώθηκε στην Καππαδοκία και τώρα έφτασε στη χώρα μας.
Η Ελλάδα περιμένει να την ανακαλύψετε! Συνοδοιπόροι μας στο πρόγραμμα «ΔΩΔΕΚΑ», οι Χορηγοί μας AEGEAN AIRLINES, WIND HELLAS