Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
8 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Χρυσοί Σκούφοι 2015: αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Οι Χρυσοί Σκούφοι, τα εγκυρότερα γαστρονομικά βραβεία της Ελλάδας με την σφραγίδα του «Αθηνοράματος» και του «AlphaGuide», απονεμήθηκαν και φέτος στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, μαζί με τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Είτε ταξιδεύετε στην Αθήνα είτε σε άλλο ελληνικό προορισμό, κρατήστε αυτή τη λίστα για να είστε προετοιμασμένοι. Χρυσοί Σκούφοι Etrusco 16,5/20 (2 σκούφοι) Κέρκυρα Ο Έκτορας Μποτρίνι εξελίσσει την παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας, εκφράζοντας την ψυχή διάσημων και μη τοπικών πιάτων με απρόσμενη δημιουργικότητα. Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα, 2661093342 Funky Gourmet 16,5/20 (2 σκούφοι) Αθήνα Το δείπνο στο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου είναι μια εμπειρία άλλοτε εννοιολογική, άλλοτε αφοπλιστικά αφαιρετική, με την ατόφια γοητεία των υλικών σε πρώτο πλάνο. Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2105242727 Botrini's 16/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Ιδιαίτερος σολίστας, ο Έκτορας Μποτρίνι ανασυνθέτει τις μνήμες της ελληνικής γεύσης με τεχνικές σε ένα ενδιαφέρον μενού γεμάτο πειραματισμούς. Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324 Σπονδή 16/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Το καλύτερο γαλλικό ρεστοράν της Ελλάδας ήταν φέτος στην καλύτερή του χρονιά από τότε που την κουζίνα ανέλαβε ο Άγγελος Λάντος. Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107520658 Varoulko Seaside 16/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Στο νέο του πόστο στο Μικρολίμανο, ο Λευτέρης Λαζάρου εξελίσσει όλο και πιο γαστρονομικά την κουζίνα του, ενώ βραβεύεται συνεχώς επί 22 χρόνια με Χρυσό Σκούφο. Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 2105228400 Bill & Coo 15,5/20 (ένας σκούφος) Μύκονος Οι συνεχείς πειραματισμοί του νεαρού σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου δίνουν μια κουζίνα αξιώσεων η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοποριακές δημιουργίες με τολμηρή αισθητική. Ξεν. «Bill & Coo», Μεγάλη Άμμος, Μύκονος, 2289026292 F+W by Olivier Campanha 15,5/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Ο Olivier Campanha, ο οποίος υπήρξε δεξί χέρι του Pierre Gagnaire, ενός από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο, ανοίγει φέτος τα χαρτιά του και κεντάει μια μοντέρνα, σούπερ πρωτότυπη κουζίνα. Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, 2107211146 Matsuhisa Athens 15,5/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Με το ατού ενός ονειρεμένου σημείου της αττικής ριβιέρας, η αθηναϊκή έδρα του Nobu Matsuhisa αντικατοπτρίζει τις λεπτές αποχρώσεις μια διάσημης παγκοσμίως fusion φιλοσοφίας. Ξεν. «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510 Matsuhisa Mykonos 15,5/20 (ένας σκούφος) Μύκονος Ο Nobu Matsuhisa και οι σεφ του συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας. Ξεν. «Βelvedere», Χώρα Μυκόνου, 2289025122 Tudor Hall 15,5/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Ο Σωτήρης Ευαγγέλου ανανεώνει την ελληνική κουζίνα με θαυμαστή λεπτότητα και άρτια τεχνική. Ξεν. «King George», Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 2103330265 Abovo 15/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Ο Μιχάλης Νουρλόγλου εξακολουθεί να εξελίσσει την κουζίνα του παρουσιάζοντας καινούργιες ιδέες και υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Κολοκοτρώνη 37, 1ος όροφος, Κεφαλάρι, 2108015324 Alfredo’s Grand Dining 15/20 (ένας σκούφος) Θεσσαλονίκη Η μαγειρική προσωπικότητα του Απόστολου Αλτάνη αποτυπώνεται με όρους ξεχωριστής νοστιμιάς σε ένα grand restaurant της Θεσσαλονίκης. Regency Casino Thessaloniki, Αεροδρόμιο, Θεσσαλονίκη, 2310491199 Apocalypsis 15/20 (ένας σκούφος) Πάτμος Ο Δημήτρης Παμπόρης εκφράζει χρόνο με το χρόνο, όλη του τη δημιουργική ενέργεια με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ξεν. «Patmos Aktis Suites & Spa», Γροίκος, Πάτμος, 2247032800 Botrini’s Rodi 15/20 (ένας σκούφος) Ρόδος Στη ροδίτικη γαστρονομική του έδρα, ο Έκτορας Μποτρίνι δανείζεται στοιχεία από την τοπική γευστική παράδοση. Ξεν. «Bellevue Suites», Ακτή Μιαούλη και Τήλου, Ρόδος, 2241075880 Hytra 15/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Η κομψή κουζίνα του Τάσου Μαντή που δούλευε ως sous chef στο βελγικό­ εστιατόριο «Hof Van Cleve» (3 αστέρια Michelin) ανανεώνει το γαστρονομικό σκηνικό του βραβευμένου εστιατορίου. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ­Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 2177071118 Κουκούμαυλος 15/20 (ένας σκούφος) Σαντορίνη Ο Νίκος Πουλιάσης έχει κάνει τη sui generis κουζίνα του σημείο αναφοράς, στο εδώ και χρόνια καλύτερο εστιατόριο της Σαντορίνης. Φηρά, Σαντορίνη, 2286023807 Ντομάτα 15/20 (ένας σκούφος) Χαλκιδική Ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος, στην πιο ώριμη εποχή του, αποδίδει με ισορροπία, φαντασία και φινέτσα την ελληνικότητα σε οτιδήποτε παρουσιάσει στο τραπέζι σου. Συγκρότημα «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374099465 Old Mill 15/20 (ένας σκούφος) Κρήτη Το «Old Mill» είναι ένα από τα λίγα μέρη σε ολόκληρο το νησί όπου μπορείς να απολαύσεις μια από τις πιο εκλεπτυσμένες εκδοχές της σύγχρονης κρητικής κουζίνας. Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα, Κρήτη, 2841041102 Premiere 15/20 (ένας σκούφος) Αθήνα Στον τέταρτο χρόνο του στο εστιατόριο, ο Jean-Charles Metayer αποτελεί μια δυναμική παρουσία στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Ξεν. «Intercontinental», Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος, 2109206000 Σελήνη 15/20 (ένας σκούφος) Σαντορίνη Γιορτάζοντας τα 30ά της γενέθλια, η «Σελήνη» εξελίσσει τις γεύσεις της δημιουργώντας πιάτα αναφοράς για τη νέα ελληνική κουζίνα. Πύργος, Σαντορίνη, 2286022249 Squirrel 15/20 (ένας σκούφος) Χαλκιδική Ο επικεφαλής της κουζίνας Βασίλης Μουρατίδης παρουσιάζει πιάτα με τολμηρούς και ενίοτε απρόσμενους συνδυασμούς που σέβονται τις επιταγές της υψηλής γαστρονομίας. Ξεν. «Danai Beach Resort», Νικήτη, Χαλκιδική, 2375022310 Water Restaurant 15/20 (ένας σκούφος) Χαλκιδική O Γιάννης Παρίκος βασίζεται στην εξαιρετική ποιότητα των υλικών, τα οποία διαχειρίζεται με φαντασία. «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374099531 ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Αθήνα Funky Gourmet 16,5/20 Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, ο Νίκος Ρούσσος και η ομάδα τους δίνουν πλέον στην κουζίνα τους αποφασιστικά ελληνικό χρώμα. Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2105242727 Botrini's 16/20 Ο Έκτορας Μποτρίνι δημιουργεί μια πολύ δυναμική, νεωτεριστική κουζίνα-προσωπική σπουδή στην παραδοσιακή ελληνική μαγειρική. Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324 Varoulko Seaside 16/20 Μια εμβληματική προσωπικότητα σαν τον Λευτέρη Λαζάρου δημιουργεί διαρκώς πιάτα-κεφάλαια της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 2105228400 Tudor Hall 15,5/20 Φινέτσα, αρμονία και ιδιαιτερότητα δίνουν το τόνο σε μία κουζίνα-σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη αθηναϊκή γαστρονομία. Ξεν. «King George», Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 2103330265 Αleria 14,5/20 Αρμονία, μέτρο και κομψότητα είναι τα χαρακτηριστικά της γαστρονομικής πρότασης του Γκίκα Ξενάκη. Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 2105222633 Baku 14,5/20 Ο Παναγιώτης Γιακαλής εξευγενίζει τις ρουστίκ γεύσεις της ελληνικής παράδοσης με έξυπνες ιδέες και μαγειρική ακρίβεια. Ξεν. «The Margi», Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 2109670924 Bασίλαινας 14,5/20 Με ιδιαίτερα εκφραστική ματιά, ο σεφ Ρενάτο Μεκόλι παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα γκάμα σύγχρονων πιάτων με ελληνικά χρώματα κι αρώματα. Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457 Milos Estiatorio 14,5/20 Το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο στον πλανήτη καλλιεργεί συστηματικά την ιδέα των εκλεκτών πρώτων υλών και της λιτότητας. Ξεν. «Hilton Athens», Βασ. Σοφίας 46, 2107244400 Παπαϊωάννου 14,5/20 Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες και η αξεπέραστη δεξιοτεχνία στο τηγάνι και στη σχάρα τον κατατάσσουν εδώ και χρόνια στην κορυφή της θαλασσινής κουζίνας. Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, 2104225059 Τηλέμαχος Βarbeque Club 14,5/20 Το εξαιρετικό σίτεμα που επιφυλάσσει σε κρέατα όπως το ζυγούρι, η προβατίνα και ο τράγος τα μετατρέπουν σε απίθανες λιχουδιές που τιμούν απρόσμενα την παράδοση. Φραγκοπούλου 22 & Μ. Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά, 2108076680 Αθήρι 14/20 Για άλλη μια χρονιά ο Αλέξανδρος Καρδάσης κρατά με τον όμορφο, δικό του τρόπο την επαφή με το παλιό και προσθέτει γόνιμα το νέο. Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 2103462983 Ιώδιο 14/20 Εξαιρετική ποιότητα πρώτων πιάτων που ακροβατούν με επιτυχία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο. Λεωφ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο, 2109884258 Κρητικός 14/20 Ένα από τα καλύτερα σημεία κρεατοφαγίας στην Αθήνα, με άριστη ποιότητα κρεατικών και κορυφαία τεχνική στο ψήσιμο. Αιόλου 49, Κάντζα (Παλλήνη ), 2106659061 Τηλέμαχος Art Grill 14/20 Ο Γιώργος και ο Κώστας Τσιλιγκίρης αναβαθμίζουν την πατροπαράδοτη ψησταριά σε ένα περιποιημένο ελληνικό εστιατόριο-εμπειρία. Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά, 2108074015 Νησιά Etrusco 16,50/20 Ο Έκτορας Μποτρίνι δημιουργεί εκπληκτικό νεοελληνικό ρεπερτόριο. Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα, 2661093342 Bill & Coo 15,50/20 Ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος εξελίσσεται συνεχώς παρουσιάζοντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα. Ξεν. «Bill & Coo», Μεγάλη Άμμος, Μύκονος, 2289026292 Αpocalypsis 15/20 Ο δημιουργικός σεφ Δημήτρης Παμπόρης δίνει την πνοή που χρειάζεται η ελληνική κουζίνα για να συνεχίσει την πορεία της στο χρόνο. Ξεν. «Patmos Aktis Suites & Spa», Γροίκος, Πάτμος, 2247032800 Σελήνη 15/20 Ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου συντάσσεται με το γευστικό μεταμοντερνισμό. Πύργος, Σαντορίνη, 2286022249 Lady finger restaurant 14,5/20 Ο ανατρεπτικός σεφ Γιώργος Βενιέρης ξεχωρίζει για τη μοντέρνα, τολμηρή του ματιά σε κλασικές σπεσιαλιτέ. Ξεν. «Andronikos», Xώρα Μυκόνου, 2289024231 Μαυρίκος 14/20 Δεξιοτεχνική διαχείριση επιλεγμένων υλικών και γευστικό αποτέλεσμα κάνουν αυτό το εστιατόριο της Λίνδου προορισμό. Λίνδος, Ρόδος, 2244031232 Μylos 14/20 Ο executive σεφ Γιάννη Κιόρογλου σερβίρει «μια διανοούμενη κουζίνα απέναντι από το ηφαίστειο». Σαντορίνη, 2286025640 Μακεδονία Ντομάτα 15/20 Ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος παραδίδει εδώ και χρόνια μαθήματα μαγειρικής απλότητας. «Sani Resort», Σάνη, Χαλκιδική, 2374099465 Κοντοσώρος 14,5/20 Ελληνική κουζίνα υψηλού επιπέδου με βασικά χαρακτηριστικά τον αρμονικό συνδυασμό τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών με την πιο σύγχρονη γευστική αντίληψη. Ξινό Νερό Φλώρινας, 2386081256 Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω 14/20 Σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας με εμφανή στοιχεία της παράδοσης. Λιτόχωρο, 2352021300 Clochard 14/20 Η μοντέρνα κομψή σάλα εκφράζει την αρχοντιά, τη θέρμη και την comfort γοητεία της παλιάς αστικής κουζίνας στη Βόρεια Ελλάδα. Προξ. Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη, 2310239805 Θωμάς 14/20 Ο Νίκος Πασπάλης ισορροπεί αρμονικά ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργική απόδοση των χαρακτηριστικών πιάτων της περιοχής. 18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς, Σκλήθρο Φλώρινας, 2386031206 Μαρίνα 14/20 Το φροντισμένο αυτό εστιατόριο για ψάρι της Χαλκιδικής είναι ένα από τα καλύτερα της Μακεδονίας. Νέα Ποτίδαια, Χαλκιδική, 2373041570 Πλατεία της Ανθούλας 14/20 Η οικογένεια Κρήτου γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει τοπική κουζίνα, ενώ νοιάζεται για την ποιότητα και κυρίως για τη γεύση των φαγητών που σερβίρει. Κρυοπηγή, Χαλκιδική, 2374053001 Tάσος 14/20 Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το τηγάνι και τη σχάρα, τα οποία διαχειρίζεται με μοναδική μαεστρία η Κυριακή Τοπτζή. Φαέθωνος 6, Θεσσαλονίκη, 2310430523 Κρήτη Old Mill 15/20 Ο executive σεφ Αντώνης Πετρέλλης και ο σεφ Δημήτρης Βεργάκης παρουσιάζουν ένα μενού υψηλών γαστρονομικών προδιαγραφών. Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα, Κρήτη, 2841041102 Ferryman 14/20 Ο καταξιωμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δημιουργεί μια κατά βάση κρητική κουζίνα, μετατρέποντας κάθε πιάτο μετατρέπεται σε μοναδική εμπειρία. Ελούντα, 2841041230 Xasteria 14/20 Οι δημιουργικές παρεμβάσεις του executive chef Γιάννη Κουναλάκη σε κλασικές κρητικές και παραδοσιακές γεύσεις ανανεώνουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα. Ξεν. «Amirandes», Γούβες Ηρακλείου, 2897041103 Χρυσόστομος 14/20 Πλήρης ανθολογία των πιο χαρακτηριστικών πιάτων της κρητικής κουζίνας, σε αυθεντική απόδοση και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Χανιά, 2821057035 Θεσσαλία Έξι κλειδιά 14/20 Ο νεαρός Διονύσης Ζαχαρόπουλος αποδεικνύει το ταλέντο του, πάντα υπό την καθοδήγηση του consultant Γιάννη Μπαξεβάνη. Ξεν. «Έξι Κλειδιά», Παραλία Καλλιφτέρη, Άφησσος, Πήλιο, 2423033720