2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Secret Greece: Οι γκουρμέ εκπλήξεις της δυτικής Μακεδονίας

Είστε σε mood για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξερεύνησης έξω από την πεπατημένη; Η περιοχή της Φλώρινας μπορεί να βρίσκεται έξω από το στόχαστρο των περισσότερων ξένων επισκεπτών της Ελλάδας, συγκεντρώνει, ωστόσο, ορισμένα από τα καλύτερα χειμερινά εστιατόρια της χώρας, τα οποία τιμώνται σε σταθερή βάση με «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας» από την κορυφαία διοργάνωση των Χρυσών Σκούφων για την σύγχρονη «ματιά» τους στην τοπική κουζίνα και τα εμβληματικά προϊόντα της περιοχής. Η κατακόκκινη πιπεριά Φλωρίνης γίνεται στο εστιατόριο «Ναουμίδης» (23860/61238) στον Άγιο Παντελεήμονα η ιδανική βάση για μια ολόκληρη σειρά deli προϊόντων, ενώ η λίμνη Βεγορίτιδα, στις όχθες της οποίας βρίσκεται, προσφέρει απλόχερα τα καλούδια της που μαγειρεύονται με μαεστρία. Το Ξινό Νερό φημίζεται για το νερό του αλλά και το εστιατόριο «Κοντοσώρος» (23860/81256), όπου οι κλασικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας (ταλτσένες, σουτ μακάλο, άιβαρ) διανθίζονται με προτάσεις σύγχρονης αντίληψης, όπως χοιρινό σε κρούστα από κόκκινο πιπέρι και πουρέ γλυκοπατάτας ή μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας. Εξαιρετικά χειμωνιάτικα πιάτα, ό,τι πρέπει για τα μεγάλα κρύα της περιοχής, σερβίρει και ο «Θωμάς» (23860/31206) στο Σκλήθρο, όπως μοσχαράκι με πετιμέζι και πουρέ κυδωνιού. Και στα 3 εστιατόρια θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε νόστιμα Π.Ο.Π. τυριά της περιοχής, αλλά και τα περίφημα κρασιά από τους αμπελώνες του Αμύνταιου και της Νάουσας, πολλοί από τους οποίους είναι επισκέψιμοι.