Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
2 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σύρος: η αρχόντισσα των Κυκλάδων

Η Σύρος έχει χαρακτηριστεί “Αρχόντισσα των Κυκλάδων” κυρίως για την κλασσική αρχιτεκτονική της Ερμούπολης, της πρωτεύουσας του νησιού και καταφέρνει να συνδυάζει την νεοκλασική και τη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις πεντακάθαρες παραλίες και το καλό φαγητό.

Η Σύρος είναι το πολυπληθέστερο νησί των Κυκλάδων και στο παρελθόν γνώρισε εντυπωσιακή πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη. Η πρωτεύουσα και λιμάνι Ερμούπολη, μια όμορφη, αρχοντική πόλη, απαράμιλλη δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο ελληνικό νησί. Τα νεοκλασικά κτίρια, τα αρχοντικά και η ζωντάνια θα σε συναρπάσουν. Είναι ένα πραγματικό στολίδι του Αιγαίου.

Η Ερμούπολη, χαρακτηρίζεται από τα νεοκλασικά και μπαρόκ κτίρια αλλά και τις υπέροχες εκκλησίες. Το δημαρχείο της Ερμούπολης, κατασκευάσθηκε κατά την περίοδο 1876-1891 από τον διάσημο Ερνέστο Τσίλλερ και κοσμεί την πλατεία Μιαούλη. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας από τους ομορφότερους Ορθόδοξους ναούς της Ελλάδας, ενώ ο ναός της Kοιμήσεως της Θεοτόκου, φιλοξενεί το ομότιτλο έργο του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

Η Άνω Σύρος έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και διατηρεί το κλασσικό κυκλαδίτικο στυλ με τα λευκά σπίτια και τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια. Στην κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη η Άνω Σύρος βρίσκεται ο Καθολικός ναός του Αγίου Γεωργίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Σύρου είναι κατά το ήμισυ Καθολικοί και συνυπάρχουν αρμονικά με τους Ορθόδοξους εδώ και εκατονταετίες.

ΜΠΑΜΠΟΥΛΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ | Διαχειριστής καναλιού Point Of View GR στο YouTube