Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
3 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πέντε μουσεία στην Αθήνα που πρέπει να επισκεφτείς!

Το μουσείο είναι το μέρος στο οποίο το παρελθόν ζωντανεύει και ξαναζεί μέσα από τα πολύτιμα δημιουργήματα που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου. Είναι η υπενθύμιση πως αν θέλεις να μην επαναλάβεις λάθη του παρελθόντος, πρέπει να εμβαθύνει μέσα στην Ιστορία, να ερευνήσεις την πορεία και εξέλιξή της μέσα στα χρόνια, να αντικρίσεις με διάθεση γνώση τα λάθη της και να κρατήσεις τα σωστά της. Ευτυχώς, η Αθήνα είναι μία πόλη η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείς πολλά μουσεία, με το καθένα από αυτά να εμβαθύνει σε ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας. Θα χαρώ πολύ να αναφερθώ στα πέντε αγαπημένα μου μουσεία:

• Αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά: Είναι το αγαπημένο μου μουσείο, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη που κάθε φορά που το επισκέπτομαι, θα είναι όπως την πρώτη φορά. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 31 στον Πειραιά και περιέχει κυρίως ευρήματα ανασκαφών, που καλύπτουν την περίοδο από τη μυκηναϊκή μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή. Αξίζει ο καθένας από εμάς να επισκεφτεί αυτό το μουσείο, έστω και μία φορά.  • Νομισματικό Μουσείο: Από τα γνωστότερα μουσεία της Αθήνας, με εξαιρετική φροντίδα ακόμα και χώρο για αναψυχή και καφέ. Στεγάζεται στο Ιλίου Μέλαθρον την κατοικία του μεγάλου αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν, δημιουργία του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Θεωρείται ένα από τα κορυφαία μουσεία για την ιστορία του νομίσματος στον κόσμο. Παρουσιάζει την πορεία του νομίσματος μέσα στην ιστορία, αναλύει την κατασκευή, διάδοση και χρήση του μέσα στα χρόνια. Η συλλογή των εκθεμάτων περιέχει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλια, σφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα.  • Μουσείο Μπενάκη: Από τα γνωστότερα μουσεία της Αθήνας, ιδρύθηκε το 1929 από τον Αντώνη Μπενάκη ως φόρος τιμής στον πατέρα του, Εμμανουήλ. Βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, δεχόμενο καθημερινά, πάρα πολλούς επισκέπτες. Το μουσείο περιέχει στους τρεις ορόφους του, αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις εποχές της Ελληνικής ιστορίας και τέχνης, με δείγματα από την Βυζαντινή, μεταβυζαντινή, Ισλαμική και παραδοσιακή τέχνη.

 


• Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά μουσεία ολόκληρης της Ελλάδας, με μία μακρά ιστορία που ξετυλίγεται από τα 1914. Βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 22 στην Αθήνα. Φιλοξενεί περισσότερα από 25.000 εκθέματα τα οποία αφορούν εικόνες, γλυπτά, μικρογραφίες, δείγματα τοιχογραφιών, κεραμικών, υφασμάτων, χειρογράφων αλλά και αντιγράφων από τον 3ο αιώνα μέχρι την σύγχρονη εποχή.

 

• Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: Ένα μουσείο αφιερωμένο στη μελέτη της πολεμικής ιστορία της Ελλάδας, μέσα από τη διαφύλαξη πολεμικών κειμηλίων από διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας της Ελλάδας. Παρουσιάζονται εκθέματα από τις σημαντικότερες ιστορικές περιόδους της χώρας, όπως τον Μακεδονικό αγώνα, τους Βαλκανικούς Πόλεμους, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο και την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Η Αθήνα δεν μονάχα είναι μία πόλη με ωραία εστιατόρια, θέατρα και καφετέριες. Πάνω από όλα, είναι ιστορικά γεγονότα τα οποία ‘’ζούνε’’ μέσα από τα πολύτιμα εκθέματα που βρίσκονται στα μουσεία της.

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ