Ευεξία

Φυσικές θερμές και ιαματικές πηγές

Προικισμένη με φυσικές θερμές και ιαματικές πηγές με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες , σε 850 διαφορετικά σημεία σ’ ολόκληρη τη χώρα, η Ελλάδα κατατάσσεται στις πλουσιότερες από πλευράς φυσικών πηγών ανά τον κόσμο χώρα. Η δράση τους μας παρέχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες παθήσεις με φυσικό τρόπο, ενώ, παράλληλα, οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλάσσιου νερού και γενικότερα των προϊόντων της θάλασσας, όπως τα φύκια ή η λάσπη, μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε το άγχος και να βελτιώσουμε την πνευματική μας απόδοση.

Ας υιοθετήσουμε τα λόγια του Αριστοτέλη: " Η ενέργεια του Νου είναι η ουσία της Ζωής» και ας βυθιστούμε στα θεραπευτικά νερά της χώρας μας!"

Στην Ελλάδα, η χρήση των ιαματικών λουτρών ανάγεται στα 1500 π.Χ. Πρώτος ο Ιπποκράτης, πατέρας της Δυτικής Ιατρικής, ανέπτυξε τη συστηματική γνώση γύρω από την Υδροθεραπευτική Τέχνη. Με το πέρασμα των αιώνων και την ταυτόχρονη εξέλιξη των θεραπειών spa, η άποψη ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού αναζωογονούν το σώμα, απαλύνουν την ψυχή και ηρεμούν τις αισθήσεις μετατράπηκε σε ισχυρή πεποίθηση.

Μπορούμε να μετέχουμε στη μοναδική αυτή ιαματική εμπειρία απολαμβάνοντας θεραπείες σε ιαματικά λουτρά και θαλασσοθεραπείες σε πολυτελείς εγκαταστάσεις που πλαισιώνονται από πάρκα, κήπους, ποτάμια και λίμνες, ενώ θεραπευτικά κέντρα παρέχουν προγράμματα ισορροπημένης διατροφής υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Σημαντικές πηγές είναι τα Λουτρά του Καϊάφα, ένα μεγαλειώδες και μοναδικό στο είδος του οικοσύστημα στην περιοχή της Ηλείας. Η ομορφιά της περιοχής είναι ανυπέρβλητη, ιδιαίτερα η λίμνη Καϊάφα όπου βρίσκονται οι ομώνυμες πηγές και τα ιαματικά λουτρά. Το νερό περιέχει θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς συμβάλλει στην ίαση διαφόρων ασθενειών.

Η Αιδηψός είναι ίσως η πλέον γνωστή λουτρόπολη του ελλαδικού χώρου. Η πανέμορφη μικρή πολιτεία βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια. Η πυκνή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αρκίτσα της Φθιώτιδας σας εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση. Επίσης εύκολο είναι να έρθετε οδικώς, μιας και η Εύβοια συνδέεται μέσω Υψηλής Γέφυρας με την Αττική. Η όμορφη λουτρόπολη διατηρεί έναν αέρα νοσταλγικό, καθώς υπάρχουν πολλά νεοκλασικά κτήρια που τη στολίζουν, συστάδες από ολόδροσα πλατάνια και γραφικά, παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια.

Απολαύστε ιαματικά λουτρά στον «Κήπο της Εδέμ», στα Λουτρά Πόζαρ. Ένα μοναδικό σκηνικό που βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, στους πρόποδες του όρους Βόρας (Καιμάκτσαλαν). Με σταθερή θερμοκρασία 37 °C η ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, προσφέρεται για βουτιές χειμώνα καλοκαίρι, ενώ οι πιο τολμηροί προτιμούν τους μικροί καταρράκτες και τις φυσικές αχνιστές λιμνούλες δίπλα στο ποτάμι.

Αυτό που θα σας μαγέψει είναι το φυσικό ντεκόρ γύρω από τα λουτρά απλά θεαματικό! Οργιώδης βλάστηση∙ πανύψηλα αιωνόβια δέντρα∙ απόκρημνες πλαγιές και θεόρατοι βράχοι συνθέτουν ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς που μόνο η τεχνίτρα φύση θα μπορούσε να είχε σμιλέψει. Η σύγχρονη λουτρόπολη συγκεντρώνει κάθε χρόνο έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών που επιθυμούν να συνδυάσουν την ξεκούραση, τη χαλάρωση και την τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών.

Παρέα με τους φίλους σου

Ήλιος, θάλασσα και εκπληκτικές παραλίες, ξέφρενη διάθεση με σπορ και δραστηριότητες για κάθε γούστο και κάθε εποχή, έντονη νυχτερινή ζωή αλλά και εξαίσιες γαστρονομικές εμπειρίες.

Παραμυθένιος γάμος σε Μεσαιωνικό κάστρο

Αλώβητα από το άγγιγμα του χρόνου, τα ελληνικά κάστρα χαράσσουν διαδρομές σε σκηνικά που μοιάζουν να έχουν βγει από κάποιο παραμύθι. Χαθείτε στα πετρόκτιστα μονοπάτια τους και αφεθείτε στο συναίσθημα της μαγείας του παρελθόντος.