Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Συνταγή για Χωριάτικο Φύλλο

Image not found
Image not found

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 500γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1κ.σούπας λάδι
  • 1κ.σούπας ξύδι
  • ½ κ. γλυκού Αλάτι
  • ¾ έως 1 κούπα νερό
  • Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το κοσκινισμένο αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι.
  3. Σιγά- σιγά ρίχνουμε το νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη για 15’ να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μια πετσέτα πριν ξεκινήσουμε το άνοιγμα της.
  5. Διαιρέστε σε πέντε μπαλίτσες.
  6. Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη, στο επιθυμητό πάχος.