ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Ψαρόσουπα

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • περίπου 1 κιλό ψάρι, κατά προτίμηση μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο, πεσκανδρίτσα, σκορπιό…
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ξερό κρεμμύδι χαραγμένο στα τέσσερα
  • 1 ξεφλουδισμένη ντομάτα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το ψάρι στην κατσαρόλα σε νερό που βράζει.
  2. Προσθέστε αλατοπίπερο και όταν ετοιμαστεί το αφαιρείτε από την κατσαρόλα.
  3. Σουρώστε το ζωμό για τυχόν υπολείμματα ψαριού και προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα.
  4. Μετά από λίγα λεπτά ρίξτε και τα κρεμμύδια, το ματσάκι σέλινου και την ξεφλουδισμένη ντομάτα.
  5. Προς το τέλος προσθέστε χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε το ψάρι αφού το ξεκοκαλίσετε.