ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Φασολάδα
Υλικά
Τι χρειάζεστε:
- 350 γρ. φασόλια
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2-3 κλωνάρια σέλινο
- 1 φλ. τριμμένη ντομάτα
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελάχιστη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν.
- Την επομένη, τα σουρώνουμε, τα βράζουμε για 10 λεπτά και ξανασουρώνουμε.
- Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, βραστό νερό, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το ψιλοκομμένο σέλινο, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για περίπου 1 ώρα (ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι φασόλια).
- Αφού σερβίρουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.