Search
Map
Choose skin
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μπουγάτσα

Υλικά

Τι χρειάζεστε:

  • 1½ λίτρο γάλα
  • 2½ κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 4 αυγά
  • 10 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη για το βουτύρωμα των φύλλων κρούστας
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το εκχύλισμα βανίλιας, και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Στρώνουμε 5 βουτυρωμένα φύλλα κρούστας σε ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
  6. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα με μια σπάτουλα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 βουτυρωμένα φύλλα.
  7. Ψήνουμε 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη.

Οι συνταγές μας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ