Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Πολυτελές φαγητό και κρασί, ένα αναμμένο κερί και μια μικρή γλάστρα με ελιά, με θέα τη θάλασσα από ψηλά στο ηλιοβασίλεμα.
Π. Μεράκος
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Τα σαντορινιά κρασιά

ΑσύρτικοΑθήριΑηδάνιΜαντηλαριάΜαυροτράγανο είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες γηγενείς ποικιλίες που μεγαλουργούν εδώ και αιώνες στο νησί της Σαντορίνης βυθίζοντας τις ρίζες τους στο ηφαιστιογενές έδαφος. Οι θηραϊκές αμπελιές διαμορφωμένες σε αναβαθμίδες για τη διευκόλυνση της καλλιέργειας και το πλέξιμο του πρέμνου σε σχήμα κουλούρας για την προστασία του καρπού από τους «σημάντορες» ανέμους και τον αδυσώπητο κυκλαδίτικο ήλιο αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του περιβάλλοντος.

Η ιδιαιτερότητα του εδάφους και του μικροκλίματος της Σαντορίνης σε συνδυασμό με την αέναη προσπάθεια των ντόπιων παραγωγών να τιθασεύσουν τη γη τους δίνουν οίνους υψηλής απόδοσης με στιβαρή δομή, δροσερή οξύτητα, έντονη μεταλλικότητα και αρωματική πολυπλοκότητα.
Στο γραφικό χωριό Πύργος θα βρείτε το οινοποιείο του αγροτικού συνεταιρισμού και εκεί, στο γραφικό του μπαλκόνι που μοιάζει να αιωρείται στην καλντέρα, θα αποχαιρετίσετε τον ήλιο με ένα ποτήρι Vinsanto –το γλυκό αυτό διαμάντι του σαντορινιού αμπελώνα– ή με ένα δροσερό Ασύρτικο. Επισκέψιμα οινοποιεία υπάρχουν πολλά στο νησί.

Γευσιγνωσίες∙ ξεναγήσεις σε χώρους παραγωγής και αμπελώνες∙ επισκέψεις σε μουσειακούς χώρους και παραδοσιακές κάναβες είναι μερικές από τις επιλογές που θα σας χαρίσουν μια μεθυστική εμπειρία! Ξεχωριστά κρασιά και υπέροχες γεύσεις συνθέτουν το μαγικό μικρόκοσμο του νησιού. Έτσι η Σαντορίνη βάζει το προσωπικό της στίγμα στο γαστρονομικό και οινικό χάρτη του πλανήτη.