Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΑΘΗΝΑ

Το Παναθηναϊκό Στάδιο

Το Παναθηναϊκό Στάδιο, πολιτιστικό σύμβολο της Ελλάδας

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αναβίωσή τους, το 1896, έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Σε αυτό το Στάδιο παραδίδεται κάθε φορά η ολυμπιακή φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Χειμερινούς, Θερινούς και Νέων!

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θεματοφύλακας του Ολυμπισμού στη χώρα μας, αποφάσισε να γίνει το Στάδιο επισκέψιμος χώρος. Προσφέρεται έτσι η δυνατότητα περιήγησης στο χώρο, Έλληνες και ξένους, καθώς και η δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων για παιδιά και μαθητές.

Έχετε τη δυνατότητα να περπατήσετε στο Στάδιο, να ξεναγηθείτε στους χώρους του, να εισέλθετε στη ρωμαϊκή στοά, να τρέξετε στον αγωνιστικό χώρο και να γνωρίσετε την ιστορία του. Η περιήγηση στο χώρο, διάρκειας 10 με 20 λεπτά, γίνεται με τη βοήθεια μιας συσκευής ατομικής ακουστικής ξενάγησης, σε δέκα γλώσσες, (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ρώσικα, Κινέζικα και Ιαπωνικά) και ενός συνοδευτικού φυλλαδίου, το οποίο διανέμεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες. Έτσι μπορείτε να πληροφορηθείτε την πλούσια ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, το ιστορικό της κατασκευής του, της αναστήλωσης, της αρχιτεκτονικής και της τοποθεσίας του. 

Το Παναθηναϊκό Στάδιο παραμένει καθημερινά ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Καθημερινό ωράριο:
Μάρτιος - Οκτώβριος 08:00-19:00
Νοέμβριος - Φεβρουάριος 08:00-17:00

Για την είσοδο των επισκεπτών ισχύουν οι ακόλουθες κατηγορίες εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 3 €
Για φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών μειωμένο εισιτήριο κατά 50%: 1,50 €
Δωρεάν για μαθητές σχολείων και τους συνοδούς τους

Στην είσοδο του Σταδίου λειτουργεί παραδοσιακό καφέ. Στα μελλοντικά σχέδια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι η δημιουργία ενός Μουσείου και ενός πωλητηρίου αναμνηστικών ειδών.

Στόχος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να καθιερωθεί το Παναθηναϊκό Στάδιο ως ένας από τους κύριους πόλους τουριστικού ενδιαφέροντος της Αθήνας αλλά ταυτόχρονα και χώρος αναψυχής για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

http://www.panathenaicstadium.gr