Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
ΜΗΛΟΣ

Παραλίες της Μήλου

Σαν από άλλο… πλανήτη!

Η Μήλος φημίζεται για τα δαντελωτά της ακρογιάλια που σχηματίζουν πλήθος παραλιών, πάνω από 70, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, χιλιάδες χρόνια πριν, οι δυνατοί αέρηδες και τα κύματα του Αιγαίου έχουν σμιλέψει το εντυπωσιακό παράλιο μέτωπο του νησιού το οποίο απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες ταξιδιώτες. Ελάτε να γνωρίσουμε μερικές από αυτές:

Κλέφτικο
Τα λεγόμενα και «θαλασσινά Μετέωρα» αποτελούν ένα σύνολο από τεράστιους γκριζόλευκους βράχους μέσα στη θάλασσα, μερικοί από τους οποίους καταλήγουν σε αμμουδιές, σπηλιές και προστατευμένους ορμίσκους για να αγκυροβολήσετε.

Προβατάς
Οργανωμένη παραλία με απλωτή χρυσοκόκκινη αμμουδιά και ρηχά νερά, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Απέχει 7 χλμ. από τον Αδάμαντα.

Παλαιοχώρι
Η εξαιρετικά δημοφιλής παραλία βρίσκεται κοντά στον ομώνυμο οικισμό. Πρόκειται στην ουσία για δυο παραλίες με πολύχρωμα βότσαλα, κοκκινωπά βράχια και βαθυγάλανα νερά.

Τσιγκράδο
Αγκαλιασμένη από θεόρατους βράχους, στρωμένη με κάτασπρη άμμο και λουσμένη με σμαραγδένια νερά κερδίζει επάξια τον τίτλο της πιο εξωτικής παραλίας της Μήλου. Απέχει περίπου 8 χλμ. από τον Αδάμαντα.


Φυριπλάκα
Σε κοντινή απόσταση από το Τσιγκράδο, πολυσύχναστη και οργανωμένη, διαθέτει ψιλή γκρίζα αμμουδιά και λευκό βοτσαλάκι.

Γέροντας
Δύσκολη στην πρόσβαση, αλλά θα σας ανταμείψει με την ομορφιά της. Ο βράχος σε σχήμα αψίδας μέσα στη θάλασσα, οι σπηλιές, η σκουρόχρωμη άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα εντυπωσιακό τοπίο.

Πάχαινα
Όμορφη παραλία, 4 χλμ. δυτικά των Απολλωνίων, με πλούσια αμμουδιά, βράχια που μοιάζουν να αναδύονται από τη θάλασσα και θέα στα Γλαρονήσια.

Άγιος Ιωάννης
Η παραλία έχει πάρει το όνομά της από το ομώνυμο μοναστήρι. Διαθέτει λευκόχρυση αμμουδιά που χωρίζεται σε τρείς επιμέρους παραλίες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με μονοπάτια.

Αχιβαδόλιμνη
Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, με λευκή αμμουδιά και ρηχά γαλανά νερά. Εδώ βρίσκεται και το οργανωμένο camping της Μήλου.

Σαρακίνικο
Η πολυφωτογραφημένη παραλία με τα σεληνιακής ομορφιάς ολόλευκα βράχια, που ορθώνονται σαν θεόρατα γλυπτά κόντρα στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου.

Λαγκάδα
Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Αδάμαντα. Η ψιλή άμμος, τα αβαθή νερά και τα πολλά σκιερά της αρμυρίκια την καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή.