Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
3 MIN
VISIT GREECE

Βίρα τις άγκυρες!

Ταξιδέψτε στις ελληνικές θάλασσες και πάρτε μέρος σε συναρπαστικούς αγώνες ιστιοπλοΐας

Από ψηλά, οι εικόνες των ελληνικών θαλασσών περιλαμβάνουν πολυάριθμα νησιά που στολίζουν τα κρυστάλλινα βαθιά νερά, με τις αποχρώσεις τους να αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τους ανέμους που φυσούν στην κάθε περιοχή.

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να περάσετε αξέχαστα! Μπορείτε φέτος να παρακολουθήσετε ή να συμμετέχετε σε διάφορους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διοργανώνονται στη χώρα μας. Δείτε πιο κάτω τους πιο σημαντικούς από αυτούς που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες:

Ο αγώνας Spetses Classic Yacht Regatta θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου 2022 στον Αργολικό Κόλπο, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Θα δείτε γιοτ διαφόρων τύπων, κλασικά σκάφη, αιγαιοπελαγίτικες σκούνες, παραδοσιακά καΐκια και λατίνια, με πληρώματα από όλο τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα στην Επίσημη Ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Το 59ο Ράλλυ Αιγαίου θα διεξαχθεί στις 11-20 Ιουνίου 2022. Είναι η παλαιότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στην Ελλάδα. Φέτος, ο χώρος εκκίνησης για τα αγωνιστικά σκάφη θα είναι το Ακρωτήριο Σούνιο. Από εκεί θα πλεύσουν προς την Κέα, Κύθνο και Άνδρο (Κυκλάδες) και μέχρι το Βολισσό της Χίου και τα Ψαρά. Μετά, τα σκάφη θα επιστρέψουν στο Σούνιο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την Επίσημη Ιστοσελίδα του αγώνα.

Ο δεύτερος Yacht Race AEGEAN 600 θα διεξαχθεί φέτος από τις 8 έως τις 16 Ιουλίου 2022. Ο ιστιοπλοϊκός αυτός αγώνας ανοικτής θαλάσσης 600 ν.μ. θα ξεκινήσει από το Σούνιο και οι διαγωνιζόμενοι θα ανοίξουν πανιά για Μήλο, Σαντορίνη, Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Καντελούσα, Κω, Καλόλιμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Πάτμο, Μύκονο, Δήλο, Γυάρο, Κέα, και μετά επιστροφή στο Σούνιο. Δείτε περισσότερα στον σχετικό Επίσημο Ιστότοπο.

Ο αγώνας ανοικτής θάλασσας Rodos Cup 2022 θα διεξαχθεί για 25η φορά στα Δωδεκάνησα και οι ημερομηνίες είναι 17-22 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τα υπέροχα τοπία της στεριάς και της θάλασσας, τα αξιοθέατα και τις τοπικές παραδόσεις που διατηρούνται ολοζώντανες. Οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν από την Κω και η διαδρομή που θα ακολουθήσουν θα περιλαμβάνει τα νησιά Νίσυρο, Τήλο, Σύμη και Ρόδο. Μάθετε περισσότερα στον Επίσημο Ιστότοπο της διοργάνωσης.

Η Aegean Regatta 2022 είναι ένας ακόμη ιστιοπλοϊκός αγώνας στο Αιγαίο που θα ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου από την Ικαρία. Οι διαγωνιζόμενοι θα βάλουν ρότα για τους Φούρνους, το Αγαθονήσι και τη Σάμο (Πυθαγόρειο και Βαθύ) όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης στις 27 Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα στην Επίσημη Ιστοσελίδα του αγώνα.

Η τελευταία διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί είναι η 12η Διεθνής Ρεγκάτα Catamarans Cup που θα ξεκινήσει στις 22 Οκτωβρίου από τη Μαρίνα Αλίμου Αττικής και οι συμμετέχοντες θα πλεύσουν προς τον Πόρο, το Πόρτο Χέλι, το Παράλιο Άστρος, το Ναύπλιο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν πίσω στον Άλιμο. Η εκδήλωση λήγει στις 29 Οκτωβρίου 2022. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στον σχετικό Επίσημο Ιστότοπο.