Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
3 MIN
VISIT GREECE

Βίρα τις άγκυρες!

Ταξιδέψτε στις ελληνικές θάλασσες και πάρτε μέρος σε συναρπαστικούς αγώνες ιστιοπλοΐας

Αν αγαπάς την ιστιοπλοΐα, η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που θα σου χαρίσει κάθε χρόνο μεγάλες συγκινήσεις από το Μάρτιο μέχρι και το Νοέμβριο. Συγκεντρώσαμε τους βασικότερους αγώνες και ιστιοπλοϊκά events που πραγματοποιούνται στη χώρα μας ώστε να δηλώσεις την επόμενή συμμετοχή μόνος ή με το πλήρωμά σου και να απολαύσεις την αγάπη σου για τη θάλασσα και το άθλημα!

Στο Σαρωνικό κόλπο, από το Φάληρο προς την μαγευτική Ύδρα διοργανώνεται κάθε χρόνο στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο αγώνας «Ελληνικής Επαναστάσεως – ΥΔΡΑ» που συνήθως σηματοδοτεί την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου του έτους. Ο καιρός είναι ακόμα κρύος, αλλά οι περισσότεροι λάτρεις της ιστιοπλοΐας ανυπομονούν να ξεκινήσουν ξανά τους αγώνες μετά τη χειμερινή περίοδο!

Στις κοντινές Σπέτσες διοργανώνεται το Spetses Classic Yacht Regatta που πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Εκτός από τη χαρά του αγώνα, θα θαυμάσεις να κάνουν ιστιοπλοΐα διαφόρων τύπων σκάφη, όπως κλασικά, αιγαιοπελαγίτικες σκούνες, παραδοσιακά καΐκια και λατίνια, με πληρώματα από όλο τον κόσμο.

Τον Ιούλιο στο Αιγαίο πραγματοποιείται το ομώνυμο Ράλλυ Αιγαίου (Aegean Rally) που είναι και την παλαιότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στην Ελλάδα. Εδώ και 60 χρόνια αποτελεί έναν ιδιαίτερο αγώνα με διαφορετικούς προορισμούς ανά διοργάνωση και με “εγγυημένες” συγκινήσεις, αφού το χαρακτηριστικό αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι δίνει κάθε χρόνο «το παρόν» κάνοντας τα σκάφη να ταξιδεύουν με εντυπωσιακές ταχύτητες.

Για τους πιο έμπειρους του αθλήματος, υπάρχει το AEGEAN 600 που είναι ο μοναδικός αγώνας ανοικτής θαλάσσης 600 ν.μ. στην Ελλάδα με εκκίνηση από το Σούνιο και διαδρομή που κυκλώνει όλα τα νησιά του Αιγαίου πελάγους και τερματίζει πάλι στο Σούνιο, κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα. Είναι ένας αγώνας με σημαντικές συμμέτοχές από το εξωτερικό και μοναδικά ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη στο κόκκινο!

Στο Ιόνιο πέλαγος “φιλοξενείται”, το Ράλλυ Ιονίου, το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό ραντεβού της περιοχής αυτής και έναν από τους σημαντικούς αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας στην Ελλάδα. Στη μακρόχρονη πορεία του ο αγώνας άλλοτε ξεκινά από την Πάτρα και άλλοτε από την Κέρκυρα και έχει “επισκεφθεί” τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο, το Μεσολόγγι, την Πύλο και άλλα ηπειρωτικά λιμάνια.

Αφήσαμε για το τέλος, δυο διαφορετικά ιστιοπλοϊκά event που διεξάγονται με σκάφη monohull και catamaran κρουαζιέρας. Πρόκειται για τα event Catamaranscup & Vernicos Cup που πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο, με συμμετοχές κυρίως από χώρες του εξωτερικού αφού είναι διοργανώσεις που συνδυάζουν ιδανικά την ιστιοπλοϊκή εμπειρία με τη διασκέδαση.

Βίρα τις άγκυρες λοιπόν και απόλαυσε την αγωνιστική εμπειρία συνδυάζοντας την με χαλαρωτικές διακοπές στα ελληνικά νησιά και στα φιλόξενα νερά των θαλασσών τους!