Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
3 MIN
VISIT GREECE

Ένα αγγείο ζωντανεύει και σε ταξιδεύει στην Ελλάδα

To πρώτο animated σποτ που απευθύνεται σε μικρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο είναι γεγονός και αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων με χρήση της τεχνικής 2D animation, με θέμα την Ελλάδα ως προορισμό οικογενειακών διακοπών, διαθέσιμη σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά  & ελληνικά).

Ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο του πλάνου προβολής για το 2021-2022, συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, και επέλεξε τα κινούμενα σχέδια ως το πλέον κατάλληλο μέσο για να προσελκύσει τα παιδιά έως 15 ετών αλλά και τους ενήλικες.


Λίγα λόγια για το σποτ

Τα κύρια χαρακτηριστικά της ταινίας είναι η αμεσότητα των κινουμένων σχεδίων σε συνδυασμό με τη ζωντάνια των πρωτότυπων χαρακτήρων που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από τη δημιουργική ομάδα της ταινίας. Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός για όλη την οικογένεια, όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό, θα απολαύσουν πλήθος δραστηριοτήτων στη θάλασσα, στην ύπαιθρο, στο βουνό και στην πόλη και θα γευτούν την ελληνική κουζίνα. Και φυσικά θα θέλουν να την επισκεφθούν ξανά και ξανά!


Η μασκότ μας

Κεντρικός ήρωας της ταινίας o ΧέLLO (Hello), εμπνευσμένος από ένα μελανόμορφο αγγείο, ζωντανεύει και αντιπροσωπεύει μια μορφή χαρούμενη, φιλική που κερδίζει αμέσως τα παιδιά και ταυτόχρονα τα προσκαλεί να τον ακολουθήσουν στο ταξίδι του στην Ελλάδα. Οι χαρακτήρες των παιδιών της ταινίας σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν με «καρτουνίστικη» διάθεση, ώστε να μπορούν οι μικροί θεατές να ταυτιστούν και να ενθουσιαστούν με τις εμπειρίες των μικρών ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Οι γονείς είναι παρόντες στην ταινία αλλά με τρόπο διακριτικό, ακολουθώντας το θαυμαστό ταξίδι γνωριμίας των παιδιών τους με την χώρα. Τα ζωντανά χρώματα που περιβάλλουν τις αναπαραστάσεις των μνημείων που προβάλλονται στην ταινία και η γρήγορη κίνηση της εικόνας προσδίδουν στην ταινία ρυθμό και αμεσότητα!

Το σενάριο

Η ανάπτυξη του σεναρίου βασίστηκε στην ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία του σύγχρονου μικρού ταξιδιώτη στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του. Η ιστορία μας ξεκινάει με τους μικρούς ήρωες μας να «γνωρίζονται» με τον οδηγό τους, τον ΧέLLO μέσα στο σπίτι τους, στην πατρίδα τους. Tο ταξίδι έπειτα αρχίζει μέσα σε ένα σκάφος στη θάλασσα, που είναι ζωτικό στοιχείο της Ελλάδας.  Το πέρασμα μέσα από εμβληματικά ιστορικά μνημεία, όπως η Ακρόπολη και το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου συνδυάζονται με εμπειρίες όπως το νόστιμο και ποιοτικό φαγητό, οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο και οι βόλτες στην πόλη. Η ταινία δε θα μπορούσε παρά να τελειώνει στις υπέροχες και συνάμα ασφαλείς παραλίες της Ελλάδας, όπου τα παιδιά μαζί με τον νέο τους φίλο διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τις διακοπές τους με ανεμελιά και μπόλικο παιχνίδι.