4 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Feel Greece
Για μια απολαυστική Ελληνική «χωριάτικη» μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω υλικά:
2-3 σφιχτές ντομάτες μετρίου μεγέθους
1/2 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
1/2 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
1/2 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε ροδέλες
5 ελιές καλαμών κατά προτίμηση χωρίς το κουκούτσι
1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
«Send-A-Scent” ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις ντομάτες πρώτα στην μέση οριζόντια και μετά κάθετα σε 6-8 κομμάτια το κάθε μισό. Τις τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα ή βαθύ μπωλ. Προσθέτουμε τα κομμένα αγγουράκια, την πιπεριά, την κάπαρη, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί που έχουμε κόψει σε κύβους, τις ελιές και την αρωματική Κρητική ρίγανη που θα βρούμε στο καρτ ποστάλ «Send-Α-Scent”. Για περισσότερα χρώματα βάλτε πιπεριές χρωματιστές.
Καλή σας όρεξη!
Αρωματικός Δυόσμος Send-A-Scent
Υλικά:
6 μελιτζάνες μακρόστενες μεν, αλλά όχι πολύ λεπτές
3 μεγαλούτσικα κρεμμύδια
4 ώριμες ντομάτες
6 σκελίδες σκόρδο
1-2 μέτριες πατάτες
1 μάτσο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κούπα ελαιόλαδο
«Send-A-Scent» Δυόσμο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες χωρίς να αφαιρέσουμε τελείως το κοτσάνι τους και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαμπερώς με δυο κάθετες μαχαιριές χωρίς να τις χωρίσουμε. Τις βάζουμε αν θέλουμε για περίπου ένα μισάωρο σε ελαφρύ αλατόνερο να ξεπικρίσουν.
Για τη σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λεπτοκομμένα κρεμμύδια με το μισό ελαιόλαδο. Όταν μαραθούν και γίνουν διαφανή, προσθέτουμε τα σκόρδα και την τριμμένη ντομάτα. Βράζουμε τη σάλτσα μας σε μέτρια θερμοκρασία για κανένα τέταρτο.Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό και τον αρωματικό δυόσμο «Send-A-Scent». Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις και αποσύρουμε.
Παράλληλα μπορούμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά, γυρίζοντάς τις απ’ όλες τις πλευρές. Πρέπει να μαλακώσουν ελαφρά και να ανοίγουν για να βάλουμε τη γέμιση. Έτσι, ενώ στην αρχή η θερμοκρασία είναι υψηλή , χαμηλώνουμε σε μέτρια για να μη καούν. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Τις τοποθετούμε σε ταψάκι κατάλληλου μεγέθους, τις ανοίγουμε και τις γεμίζουμε με όση γέμιση χωρέσουν τα ανοίγματά τους.
Καθαρίζουε τις πατάτες, τις κόβουμε και αφού τις ανακατέψουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, τις τοποθετούμε στο ταψί ανάμεσα στις μελιτζάνες. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα τα υλικά στο ταψί μας και το βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στην πρώτη σχάρα από κάτω.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή ως ότου μελώσει η σάλτσα και ψηθούν εντελώς τα κρεμμυδάκια και οι μελιτζάνες μας.
Καλή όρεξη!
Αρωματικό Κρητικό Θυμάρι Send-A-Scent
Υλικά:
Φρέσκο ψάρι της αρεσκείας μας (τσιπούρα, στείρα, ροφός, συναγρίδα, σφυρίδα, μελανούρι, σαργός) ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού και τον αριθμό των συνδαιτημόνων!
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι χοντρό
«Send-A-Scent» Θυμάρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε πολύ καλά και το βάζουμε να στραγγίσει.
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το Αρωματικό Κρητικό Θυμάρι «Send-A-Scent» και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα εσωτερικά και εξωτερικά του ψαριού. Το ψήνουμε στην ψησταριά ή το grill, γυρνώντας το μόνο μία φορά. Ο μέσος χρόνος ψησίματος είναι περίπου 10 λεπτά για κάθε μισό κιλό. Μόλις ψηθεί, το περιχύνουμε με λαδολέμονο και το σερβίρουμε ζεστό.
Καλή επιτυχία!