Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
4 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το δικό σας κομμάτι από Ελλάδα

Έχετε πάει ποτέ διακοπές, θέλοντας να μη φύγετε ποτέ από το μικρό παραδεισένιο μέρος που αποκαλείτε "σπίτι" για λίγες μέρες;

Αυτό το συναίσθημα είναι κοινό σε όλους όσους επισκέπτονται την Ελλάδα. Τα νησιά και η ηπειρωτική χώρα της Ελλάδας δημιουργούν μια οικεία ατμόσφαιρα στους επισκέπτες τους. Οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν να έρχονται ξανά χρόνο με το χρόνο, φέρνοντας μαζί τους αγαπημένα τους πρόσωπα για να εξερευνήσουν και να απολαύσουν το "κρυφό τους μυστικό".

Τι θα λέγατε λοιπόν να κάνετε το όνειρο πραγματικότητα; Τι θα λέγατε να αποκτήσετε το δικό σας κομμάτι παραδείσου;

Η Ελλάδα και οι ομορφιές της είναι ευρέως γνωστές. Είναι η μόνη χώρα που συνδέεται με τις καλοκαιρινές διακοπές, την ελευθερία και κάθε τι ωραίο. Ωστόσο, έχετε βρεθεί ποτέ στην Ελλάδα όλο το χρόνο;

Με τη μοναδική της παράδοση που διακρίνει τα διάφορα μέρη της χώρας μεταξύ τους, από την ενετική ατμόσφαιρα της Κέρκυρας μέχρι την αρχαιοελληνική επιρροή της Θάσου, δεν μπορείτε ποτέ να την “χορτάσετε”.

Με την πάροδο των χρόνων όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα εξοχικό στην Ελλάδα, φέρνοντας το θέμα των ακινήτων στο προσκήνιο. Η κατοχή γης σε ένα μέρος μακριά από το μέρος που συνηθίζατε να αποκαλείτε σπίτι σας, θεωρείται όχι μόνο επένδυση αλλά και περιπέτεια, μια νέα αρχή, μια ατελείωτη ονειρική πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες γίνονται οι ίδιοι "Έλληνες". Επιλέγουν όχι μόνο να επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, αλλά και να γίνουν ιδιοκτήτες του δικού τους μικρού κομματιού της Ελλάδας.

Όμως, γιατί τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι επιλέγουν την Ελλάδα και τα νησιά της για το παντοτινό τους σπίτι;

Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά, από μικροσκοπικά κρυμμένα νησάκια μέχρι διεθνώς γνωστούς προορισμούς διακοπών. Υπάρχουν πολλά ήσυχα ελληνικά νησιά, τα οποία αποτελούν γαλήνιους παραδείσους που φιλοξενούν απίστευτη φυσική ομορφιά. Άλλα πάλι είναι πολυσύχναστα hotspots που σφύζουν από beach bars, εξαιρετικές ταβέρνες και ζωντανό ελληνικό πολιτισμό. Μόνο εδώ ζεις, περπατάς και αναπνέεις την αρχαία ιστορία σε κάθε δεδομένη στιγμή και έχεις πρόσβαση στις πιο ακριβές και παρθένες παραλίες του κόσμου. Το να ζεις στην Ελλάδα σημαίνει να βιώνεις ένα είδος ειδυλλιακού τρόπου ζωής που μόνο λίγοι και τυχεροί μπορούν να ζήσουν στην πράξη.


Συμπεριλαμβανόμενη στη λίστα του Travel + Leisure με τα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης, ας πάρουμε για παράδειγμα το νησί της Κέρκυρας. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυποίκιλα νησιά της Ελλάδας. Είτε είστε από αυτούς που θέλουν να διασκεδάσουν είτε σας αρέσει να μένετε μέσα και να χαλαρώνετε, υπάρχει ένα μέρος στην Κέρκυρα ιδανικό για εσάς. Αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ σημαντικό για όσους είναι σε διακοπές, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί και στην καθημερινή ζωή; Ο πολιτισμός, η κουζίνα και το κλίμα της Κέρκυρας είναι απαράμιλλα. Είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός με ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρυθμού. Διαθέτει ένα μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο, μαρίνες και ένα λιμάνι που χρησιμεύει ως κορυφαίος προορισμός κρουαζιερόπλοιων. Η Κέρκυρα προσφέρει 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη του πλανήτη, με βάση περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Όντας το στολίδι της μεσογειακής γαστρονομίας, συνδυάζει παραδοσιακές συνταγές της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών και της Μικράς Ασίας, με ποιοτικές πρώτες ύλες, κρασί και προϊόντα απόσταξης.

Τέλος, είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η Κέρκυρα είναι ένα από τα πλουσιότερα νησιά ιστορικά και πολιτιστικά! Από το Αχίλλειο, το παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ της Αυστρίας, στο θερινό Παλάτι του Μον Ρεπό, πρώην ιδιοκτησία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και γενέτειρα του πρίγκιπα Φίλιππου, μέχρι το Παλάτι των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, όπου σήμερα στεγάζεται το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, η ιστορία είναι ενσωματωμένη στα κτίρια του νησιού.

Λόγω της ιστορίας και της σημασίας της, η συγκεκριμένη περιοχή έχει προσελκύσει νέες επενδύσεις στον τομέα της φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων 4 και 5 αστέρων στην Κέρκυρα, με τα παραδείγματα του κινεζικού ομίλου Fosun Tourism Group, καθώς και την επένδυση 125 εκατομμυρίων ευρώ από τον όμιλο Sani/Ikos. Τέλειο παράδειγμα αποτελεί επίσης η επένδυση του πρώην εμίρη του Κατάρ Hamad bin Khalifa Al Thani, ο οποίος επέλεξε να ανακαινίσει το διάσημο ξενοδοχείο Miramare και μετέτρεψε επίσης ένα άλλο διάσημο ξενοδοχείο στο βόρειο τμήμα του νησιού στη δική του ιδιωτική βίλα διακοπών.

O χρόνος έχει αποδείξει ότι τα ακίνητα δεν χάνουν την αξία τους. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα έχει γίνει δημοφιλές θέμα τις τελευταίες δεκαετίες και ποιο καλύτερο μέρος υπάρχει για αυτό από ένα ελληνικό νησί.

Εξακολουθείτε να έχετε δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να επενδύσετε τώρα;

ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΕΛ ΡΟΥΒΑ | MARIA-MICHELLE ROUVA | ROULA ROUVA REAL ESTATE