Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα

Οδηγίες σύνταξης αναρτήσεων Blog

Για εσάς που αγαπάτε την Ελλάδα!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Visit Greece!

To ιστολόγιο (blog) του Visit Greece δίνει την ευκαιρία σε κειμενογράφους/bloggers αλλά και όλους όσους αγαπάτε την Ελλάδα, να γράψετε και να στείλετε το κείμενο σας για διαφορετικούς προορισμούς της χώρας, τα παραδοσιακά προϊόντα, τις παραδόσεις και τις συνταγές, τα κρυφά μυστικά και ό,τι άλλο αγαπάτε και σας συναρπάζει στη χώρα μας! Απαραίτητη είναι η συνοδεία του κειμένου από φωτογραφικό ή/ και οπτικοακουστικό υλικό σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών και υψηλής ανάλυσης.

Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω οδηγίες και συμβουλές σύνταξης των αναρτήσεων σας για το Blog του Visit Greece:

Κάθε άρθρο (blog post) πρέπει να είναι μοναδικό, πρωτογενές και να έχει συνταχθεί από εσάς. Εάν προηγουμένως έχει αναρτηθεί σε άλλο ιστολόγιο/ιστοσελίδα ή στον έντυπο τύπο, η αποστολή του από εσάς προς τον ΕΟΤ σημαίνει ότι αυτόματα παραχωρείτε την άδεια στον ΕΟΤ προκειμένου να αναρτηθεί και στο ιστολόγιο του Visit Greece.
Είναι προτιμότερο σε κάθε περίπτωση να αποστέλλετε πρωτότυπο περιεχόμενο, καθώς οι μηχανές αναζήτησης (SEO) επιβάλλουν κυρώσεις στους ιστότοπους που αναπαράγουν το ίδιο περιεχόμενο.

Μπορείτε να κάνετε σύντομη αναφορά σε επιχειρήσεις τις οποίες προτείνετε ή θέλετε να προβάλλετε, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να βάλετε υπερσυνδέσμους (hyperlinks) προς τρίτους ιστοτόπους. Εάν είστε blogger, τουριστικός συντάκτης και διαθέτετε δική σας σελίδα ή θέλετε να προβάλλετε κάποια μοναδική εμπειρία που παρέχει η επιχείρησή σας, τότε μπορείτε στο τέλος του post να συμπεριλάβετε την επίσημη ιστοσελίδα σας.

Το ιστολόγιο του Visit Greece απευθύνεται στο ελληνικό αλλά πρωτίστως στους ξενόγλωσσες επισκέπτες της χώρας μας. Για το λόγο αυτό φιλοξενεί άρθρα γραμμένα τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.
Ο τρόπος γραφής θα πρέπει να είναι ξεχωριστός, βιωματικός, με έμφαση στη χρηστικότητα της πληροφορίας και τη γρήγορη – ευχάριστη πληροφόρηση του αναγνώστη. Άρθρα του τύπου “Top 10 List” – “Must See Destinations” – “To Do’s in Greece” - “Συνταγή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης”, θεωρούνται ενδεικτικά.
Στη υπογραφή του κειμένου θα μπει το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα του κειμένου που παραχωρείται και ένας υπερσύνδεσμος (π.χ. Γιώργος Παπαδόπουλος gpapadopoulos.com), στην περίπτωση που διαθέτετε μια ιστοσελίδα που να σχετίζεται λίγο πολυ με τον τουρισμό και τη φιλοξενία. 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ & ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το όριο κάθε ανάρτησης ορίζεται στις 500 λέξεις και αποστέλλονται σε μορφή word. Στις αναρτήσεις είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν και φωτογραφίες ή βίντεο.
Οι φωτογραφίες πρέπει να αποστέλλονται σε jpeg format στις εξής διαστάσεις: οριζόντιες: 1310x769 pxl κάθετες: 543x769 pxl και τετράγωνες: 769x769pxl.

Τα βίντεο θα πρέπει να είναι ήδη ανεβασμένα στην πλατφόρμα YouTube ή Vimeo και να μας αποστέλλετε τον υπερσύνδεσμο (link) ή κώδικα ενσωμάτωσης (embed code). Εάν έχετε οπτικοακουστικό υλικό από τα ταξίδια σας στην Ελλάδα, μπορείτε να το συμπεριλάβετε, μαζί με ένα νέο πρωτογενές κείμενο με τις εμπειρίες σας, για να δημιουργήσετε ένα καινούριο άρθρο!


ΠΡΟΣΟΧΗ

Πριν αποστείλετε οτιδήποτε, παρακαλούμε να είστε βέβαιοι ότι σας ανήκουν τα πνευματικά του δικαιώματα όλων των υλικών που παραχωρείτε στον ΕΟΤ, καθώς η αποστολή τους, συνεπάγεται την πλήρη συμμόρφωση ως προς αυτό.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι για τα blogposts που στέλνετε για ανάρτηση στο ιστολόγιο του Visit Greece, δεν παρέχεται οικονομικό αντάλλαγμα. Παρακαλούμε στείλτε όλα τα σχετικά συνημμένα εδώ

Εάν επιθυμείτε την πραγματοποιήση ενός ταξιδιού εξοικείωσης στην Ελλάδα, σας παρακαλούμε να στείλετε το αίτημά σας και τις απαραίτητες πληροφορίες εδώ.