ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
                
Γαλακτομπούρεκο
            
            
            
            
            
                
                        
Υλικά
                            Υλικά για το φύλλο:
                                
                                        - 6-8 αυγά
 
                                        - 1 φλιτζάνι ζάχαρη
 
                                        - 1½ φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι, αραβοσιτάλευρο ή ρυζάλευρο
 
                                        - 7 φλιτζάνια γάλα
 
                                        - ξύσμα λεμονιού
 
                                        - 3 κουτάλια σούπας βούτυρο
 
                                        - 500 γρ. φύλλα κρούστας
 
                                        - 1 1/2 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
 
                                
                            Υλικά για το σιρόπι:
                                
                                        - 2 φλιτζάνια ζάχαρη
 
                                        - 1 φλιτζάνι νερό
 
                                        - 1 κουτάλι σούπας χυμό λεμονιού
 
                                
                 
                
                        
Εκτέλεση
                        
                                - Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Προσθέστε το σιμιγδάλι, το γάλα και το ξύσμα του λεμονιού. 
 
                                - Σιγοβράστε πάνω από χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει. Απομακρύνετε το από τη φωτιά. 
 
                                - Προσθέστε 3 κουτάλια σούπας βούτυρο. Βουτυρώστε ένα ταψί 9’’Χ12’’Χ 2’’ και απλώστε τα 2/3 από τα φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε φύλλο και με το λιωμένο βούτυρο.
 
                                - Οι γωνίες από τα φύλλα θα πρέπει να περισσεύουν από το χείλος του ταψιού. 
 
                                - Περιχύστε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα απλωμένα φύλλα και γυρίστε τις γωνίες των φύλλων έτσι ώστε να σκεπάσουν το μείγμα.
 
                                - Απλώστε και τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με το βούτυρο που περίσσεψε. 
 
                                -  Με ένα μαχαίρι χαράξτε τα τρία πάνω φύλλα της κρούστας σε τετράγωνα των 6 εκατοστών και πιτσιλίστε τα με νερό.
 
                                - Ψήστε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. 
 
                                - Προετοιμασία σιροπιού: Βράστε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά.
 
                                -  Περιχύστε το χλιαρό σιρόπι πάνω από το ψημένο γαλακτομπούρεκο. 
 
                                - Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε!