Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
Άποψη του πάρκου της πόλης, με μερικά παγώνια ανάμεσα στα δένδρα
Ⓒ Γ. Σκουλάς

Καρδίτσα

ΤΩΡΑ 26 °C

Ο καιρός για τις επόμενες 5 ημέρες

  • ΠΑΡ 35 °C
  • ΣΑΒ 36 °C
  • ΚΥΡ 35 °C
  • ΔΕΥ 35 °C
  • ΤΡΙ 37 °C

Μέσες τιμές 2010-2019

Πηγή: Μετεωρολογικοί σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Η πόλη της Καρδίτσας που αριθμεί 31.000 κατοίκους, είναι χτισμένη κοντά σε παραπόταμο του Πηνειού, σε τοποθεσία ιδανική για την εμπορική επικοινωνία μεταξύ της πεδινής και της ορεινής περιοχής του νομού.

Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι αγροτικό κέντρο συγκέντρωσης και διακίνησης των προϊόντων του εύφορου θεσσαλικού κάμπου (κυρίως βαμβάκι, σιτάρι και κτηνοτροφικά προϊόντα).

Με μεγάλες πλατείες, ένα τεράστιο πάρκο και όμορφους πεζόδρομους, η Καρδίτσα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να περιηγηθούν στην πόλη με ποδήλατο -διαθέτει άλλωστε ευρύ δίκτυο ποδηλατόδρομων- και να απολαύσουν τις ομορφιές της. Το 1821, μια επιδημία πανούκλας αποδεκάτισε τον πληθυσμό της πόλης. Η ουσιαστική αναβίωση άρχισε μετά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1881. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Καρδίτσα χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης μετά την αποχώρηση των Ιταλών, το Μάρτιο του 1943. Η οριστική απελευθέρωσή της -και από τα γερμανικά στρατεύματα- έγινε τον Σεπτέμβριο του 1944.

Μοναδικές εμπειρίες

ME IX
Από Αθήνα παίρνετε τον ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσ/νίκη), και συνεχίζετε προς ΕΟ Λιβαδείας-Λαμίας προς Καρδίτσα,η διαδρομή είναι 3,5 ώρες.Από Θεσσαλονίκη μέσω ΠΑΘΕ(Αθήνα-Θεσ/νίκη) και συνεχίζετε μέσω ΕΟ Λάρισας-Καρδίτσας η διαδρομή διαρκεί 3 ώρες.

Άλλοι προορισμοί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ