Αναζήτηση
Χάρτης
Επιλογή χρώματος
Προσβασιμότητα
12 MIN
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Με αγάπη από την Ελλάδα

Εννέα ελληνικά brands ταξιδεύουν τους επισκέπτες της χώρας μας σε κάθε πιθανή κι απίθανη πτυχή της. Ο λόγος, στους δημιουργούς τους.

My Greek Games
Παιχνίδια εμπνευσμένα από αρχαίους θεούς για μοντέρνους ήρωες

Είμαστε η Έφη Καραγκούνη και ο Χρήστος Παπαχρήστου, δυο άνθρωποι με τεράστιο πάθος και σεβασμό για τις τέχνες, τα μουσεία, την ιστορία της χώρας μας καθώς και με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους. Δημιουργήσαμε την My Greek Games, το «παιδί» μας, με σκοπό να ταράξει τα νερά του κλασσικού παιχνιδιού και του product design γενικά. Η εταιρία μας έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία και πώληση παιχνιδιών και αντικειμένων με θεματολογία την αρχαία ελληνική μυθολογία και ιστορία. Χαρά, φαντασία, δημιουργικότητα, μοντέρνος σχεδιασμός και αγάπη για μάθηση μέσα από το παιχνίδι είναι τα βασικά συστατικά που μας χαρακτηρίζουν. Στην σύντομη μέχρι τώρα πορεία μας απαριθμούμε έναν αξιοθαύμαστο αριθμό βραβείων, τόσο για τον σχεδιασμό των προϊόντων μας (Ermis awards και ΕBGE awards) όσο και για την δημιουργικότητα στο χώρο του παιχνιδιού (Toys awards). Ανακαλύψτε την μοναδική σειρά προϊόντων μας και «ταξιδέψτε» σε ένα κόσμο με Θεούς, ήρωες, τέρατα και χαρακτήρες που ενώ προέρχονται από το παρελθόν, μοιάζουν τόσο μα τόσο σύγχρονοι! My Greek Games, «Εμπνευσμένα από αρχαίους θεούς, παιγμένα από μοντέρνους ήρωες».
mygreekgames.com

Amalthea Athens
Μοναδικές χειροποιήτες τσάντες

Είμαι η Έλλη Σφήκα, δημιουργός του accessories brand Amalthea Athens, που σχεδιάζει και παράγει αποκλειστικά στην Ελλάδα συλλογές από χειροποίητες μοναδικές γυναικείες τσάντες καθώς και custom - made δημιουργίες, συνδυάζοντας την απλότητα με την πολυτέλεια. Κάθε τσάντα που δημιουργώ στο ατελιέ μου, αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης συλλογής, εμπνευσμένης από τις ιστορίες που διηγούνται τα ίδια τα υλικά, οι φόρμες, τα χρώματα και τα σχήματα. Το βασικό μου σχήμα, το πιο αγαπημένο είναι ο κύκλος γιατί αντιπροσωπεύει την ενότητα, την ολότητα, το άπειρο, την αφθονία. Έτσι μέσα σε αυτόν τοποθέτησα το logo της Amalthea Athens. Mία κατσικούλα σε αγαπημένο ελληνικό νησί φωτογραφημένη από τον καλλιτέχνη Βάνια Ξύδα που μου θύμισε την ιστορία της Αμάλθειας από την Ελληνική μυθολογία η οποία αντιπροσωπεύει για μένα το σύμβολο της αιώνιας αφθονίας. Αγαπάω την Ελλάδα. Εμπνέομαι από την πολιτιστική κληρονομιά της. Αγαπώ τους τεχνίτες της, τα υφαντά της. Είναι πρόκληση για μένα να συνδέω το ελληνικό παραδοσιακό στοιχείο με το σύγχρονο design. Πιστεύω στην κυκλική οικονομία και υποστηρίζω την επιστροφή στις τοπικές κοινωνίες. Να χρησιμοποιούμε τους Έλληνες τεχνίτες, να διατηρήσουμε την παράδοση της τεχνογνωσίας τους. Πάνω σε αυτόν τον δρόμο, συναντήθηκα και συνεργάστηκα με τον οργανισμό Branding Heritage συμμετέχοντας στο project «Weavers of Greece» στην Κρήτη. Πιστεύω στην βιώσιμη μόδα, στην φιλοσοφία zero waste, στην ανακύκλωση. Με απασχολεί πολύ η σχέση του σημερινού ανθρώπου με την φύση, το αποτύπωμά μας στον πλανήτη. Συνεργάζομαι και συμμετέχω σε διάφορα projects του Fashion Revolution Greece, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Xρησιμοποιώ τα ρετάλια και με ενδιαφέρει πολύ η αξιοποίηση νέων ιδιαίτερων υλικών, όπως το οικολογικό δέρμα από ίνες ανανά της Pinatex.
www.amaltheaathens.com


Arritos & ICHNOS
Βότανα και ρούχα από την ελληνική φύση και παράδοση

Είμαστε η Βιβή και η Κυβέλη από τη Θεσσαλονίκη. Θέλοντας να αναβιώσουμε την ελληνική φύση και παράδοση και να την προσαρμόσουμε στο σήμερα ιδρύσαμε την Arritos. Επιλέγουμε βιολογικά βότανα από κάθε γωνιά της ελληνικής γης και δημιουργούμε βοτανικά μείγματα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ποικίλες αρωματικές και γευστικές παλέτες. Κατάλληλα για ροφήματα ζεστά ή κρύα, χρήση στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική αλλά και για επαγγελματίες mixologists. Μένοντας πιστές στην ιδέα της ελληνικής παράδοσης, αλλά ακολουθώντας παράλληλα το σύγχρονο τρόπο ζωής δημιουργήσαμε μικρές χειροποίητες μονοδόσεις/ πουγκάκια, χρησιμοποιώντας την «τσαντίλα» , ένα βαμβακερό παραδοσιακό ύφασμα με πολλαπλές χρήσεις στο παρελθόν. Τρία χρόνια μετά δημιουργήσαμε το ICHNOS the brand. Μια ιδέα γεννημένη μέσα από την φύση, την τέχνη, την παράδοση και την αδιάκοπη αλληλεπίδρασή τους με τον άνθρωπο. Φυσικά υλικά, γεωμετρία και φόρμες εμπνευσμένες από τις ελληνικές παραδοσιακές στολές, ιδιαίτερες υφές και πλέξεις συνδυάζονται για να δημιουργήσουν συλλογές που έχουν τον αέρα της παλιάς Ελλάδας με μινιμαλιστική απόδοση. Δημιουργούμε ρούχα ποιοτικά και διαχρονικά, unisex, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Μπορούν να φορεθούν με ανάλογους συνδυασμούς, τις περισσότερες εποχές του χρόνου, οπότε και παίρνουν άλλη μορφή. Arritos και ICHNOS μοιράζονται την ίδια αγάπη για την ελληνική παράδοση και την ίδια φιλική στο περιβάλλον φιλοσοφία.
greekbrandnew.com

GW The Greek Wine Routes
Όλη η Ελλάδα σε ένα… ποτήρι κρασί

«…Μια γουλιά ελληνικού πολιτισμού, φιλοξενίας και κομψότητας, συνδυασμένη με τα αρώματα ενός μαγευτικού παρελθόντος και ενδιαφέροντος παρόντος…»
Είμαι η Έρη Κόρακα. Έχοντας καταγωγή από ένα από τα ομορφότερα αμπελοτόπια της Ελλάδας, τη Νεμέα, και όραμα να αναδείξω και να ξεδιπλώσω τον πλούσιο πολιτισμό που μπορεί κάποιος να βρει κάτω από το κάθε Ελληνικό αμπέλι, δημιούργησα το GW The Greek Wine Routes. Ένα boutique brand που προσεγγίζει τον Ελληνικό οίνο και τον πολιτισμό που τον περιβάλει με μια δημιουργική και ιδιαίτερη ματιά, προσφέροντας αυθεντικές οινικές υπηρεσίες στους ιστορικούς οινοτόπους της Ελλάδας και παράλληλα καινοτόμα δώρα και αναμνηστικά που απεικονίζουν μοναδικά γραφικά εμπνευσμένα από το χώρο του Ελληνικού οίνου και αμπελώνα. Αποτελώντας ένα από τα βασικά σύμβολα της Ελληνικής φιλοξενίας και ζεστασιάς, χρησιμοποίησα τον οίνο, όπως και όλα τα στοιχεία που τον συνθέτουν και τον περιβάλλουν, ως πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσω ένα ολιστικό και φρέσκο οινοτουριστικό προϊόν με μια εκλεπτυσμένη και με στυλ προσέγγιση. Το αποτέλεσμα είναι μια ποικιλία από υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στις οινικές περιοχές της χώρας καθώς επίσης και ένα ολοκληρωμένο σετ από θεματικά αναμνηστικά τα οποία αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα του brand και απευθύνονται σε όλους εκείνους που ψάχνουν να ανακαλύψουν τα μυστικά μονοπάτια του Ελληνικού οίνου με ένα πολύπλευρο τρόπο. Όλες οι υπηρεσίες και τα προϊόντα μας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με ιδιαίτερη φροντίδα στην Ελλάδα, και περικλείουν όλα εκείνα τα αρώματα και χαρακτηριστικά που απορρέουν από τον σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό. Και σε όλη αυτή τη μακρά και άκρως ενδιαφέρουσα διαδρομή η Λευκή και ο Αχιλλέας, οι πρεσβευτές του GW, με συνοδεύουν! Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ποζάρουν δίπλα σε διάσημα αρχαία ελληνικά μνημεία, συναντούν εκπροσώπους της αρχαιότητας με τους οποίους συζητούν απολαμβάνοντας ένα ποτήρι ελληνικό κρασί και επισκέπτονται τα πολυάριθμα οινοποιεία της Ελλάδας για να δοκιμάσουν κρασιά υψηλής ποιότητας, να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους και να μάθουν για τις ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών από τις οποίες παράγονται. Σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε στις ιδιαίτερες αυτές οινικές εμπειρίες όπου η ιστορία, ο πολιτισμός, τα αρώματα ξετυλίγονται απολαυστικά διεγείροντας τις αισθήσεις! Στην υγειά σας!
gw-wineroutes.com

LADOLEA
Το λάδι αλλιώς

Είμαστε ο Θάνος και ο Πάνος Κλουτσινιώτης. Η οικογενειακή μας παράδοση μας οδήγησε το 2012 στη δημιουργία του brand LADOLEA και στην ίδρυση της επιχείρησης «Μελίσσι». Το όνομα LADOLEA προέρχεται από το συνδυασμό της λέξης Λάδι και την λέξης Ελαία (το δένδρο της ελιάς). Η αγάπη μας για το υψηλής ποιότητας κορινθιακό ελαιόλαδο μας ώθησε στη δημιουργία προϊόντων με αυθεντική ελληνική ταυτότητα. H Melissi παράγει υψηλής ποιότητας βιολογικά και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και βιολογικά βαλσαμικά ξίδια (Αγιωργίτικο, ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ), σε πρωτότυπες χειροποίητες κεραμικές συσκευασίες. Το σχέδιο της κεραμικής μας συσκευασίας είναι εμπνευσμένο από ένα αρχαίο κορινθιακό αγγείο, τον «Αρύβαλλο» (700 π.Χ.). Αυτό το αγγείο ήταν φημισμένο στην αρχαία Ελλάδα για τη χρήση του στους Ολυμπιακούς αγώνες, για την επάλειψη των αθλητών με ελαιόλαδο στο αγώνισμα της πάλης, αλλά και στην αριστοκρατία της εποχής, για τη διατήρηση των πολύτιμων αρωμάτων της. Ένας έμπειρος Έλληνας αγγειοπλάστης δημιούργησε το αρχικό σχέδιο αποκλειστικά για τη LADOLEA, ενώ η παραγωγική διαδικασία είναι χειροποίητη, με αποτέλεσμα κάθε μπουκάλι να είναι μοναδικό. Τα προϊόντα LADOLEA έχουν βραβευτεί σε 30 διεθνείς διαγωνισμούς ελαιόλαδου και σε διεθνείς διαγωνισμούς σχεδιασμού συσκευασίας.
ladolea.gr

The Cool Projects
Σαπούνια και διακοσμητικά με άρωμα φύσης

Είμαστε η Marina Coriolano-Lykourezos, ιδιοκτήτρια της γκαλερί cats&marbles στην Αθήνα, και ο Yanis Zagorianakos, χημικός και καλλιτέχνης-χειροτέχνης. Το 2013, μετά τη μετακόμισή μας στην Αίγινα, ιδρύσαμε την The Cool Projects . Η ιδέα: να δημιουργήσουμε έναν «χώρο» όπου η φύση και οι παραδόσεις της Ελλάδας συναντιούνται, δημιουργώντας απλά, χειροποίητα αντικείμενα που αγκαλιάζουν την προέλευσή τους και γοητεύουν τον κόσμο.
Στηρίζουμε το δίκαιο εμπόριο, τη μικρή παραγωγή, τη χειροτεχνία. Παντρεύουμε το σύγχρονο σχεδιασμό με την ποιότητα. Αφοσιωμένοι στην προστασία του πλανήτη μας, αγκαλιάζουμε την ανακύκλωση, αποφεύγουμε τις συσκευασίες, υποστηρίζουμε την τοπική, επιχειρηματικότητα. Σχεδιάζουμε και παράγουμε τα προϊόντα μας ανεξάρτητα και σε συνεργασία με χειροτέχνες ανά τη χώρα. Το αποτέλεσμα: φυσικά, χειροποίητα σαπούνια και ιδιαίτερα αντικείμενα για το μπάνιο και το σπίτι. Προωθούμε το σεβασμό προς το περιβάλλον, αποκαλύπτοντας την ομορφιά και τη δημιουργικότητα της Ελλάδας, ελπίζοντας να σας προσφέρουμε ένα κομμάτι της, ώστε να μοιραστείτε τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις σας από τη χώρα μας. Τα προϊόντα των brands Cool Soap, Mood of the day & Cool Collection, χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι και vegan σαπούνια ελαιολάδου μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας καθώς και σε διάφορα σημεία της Ευρώπης.
thecoolprojects.com

Christina Skouloudi Design Studio
Μνήμες της αυθεντικής ελληνικής ζωής

Είμαι η Χριστίνα Σκουλούδη. Από το ξεκίνημα των σπουδών μου επάνω στον τομέα του industrial design στη Μεγάλη Βρετανία, με γοήτευαν τα διαφορετικά υλικά, οι δυνατότητες τους, η δυναμική τους, οι τεχνικές κατεργασίας τους, η αισθητική τους. Από αυτά πήγαζε και πηγάζει η έμπνευση μου και θέλω να πιστεύω και η πρωτοτυπία της δουλειάς μου. Χωρίς να μειώνω τη σημασία της λειτουργικότητας ενός αντικειμένου αυτό που με ενδιαφέρει επίσης πολύ είναι η έκπληξη, το μη αναμενόμενο. Τα Χριστούγεννα του 2009 ίδρυσα το Christina Skouloudi design studio με σκοπό την παραγωγή συλλογών με σκεύη και άλλα χρηστικά αντικείμενα, προσπαθώντας να επικοινωνήσω με μια δική μου «γλώσσα» (ελπίζω κατανοητή) με τον κόσμο. Από τότε μέχρι σήμερα, τα έργα μου στοχεύουν στη δημιουργία ενός στενού δεσμού ανάμεσα στον χρήστη και το αντικείμενο. Λατρεύω την απλότητα και τη ζεστασιά των λαϊκών παραδοσιακών ελληνικών σκευών και επίπλων. Μου αρέσει η εντιμότητά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιώ ξύλο, μέταλλο, δέρμα και φόρμες απλές που ίσως κάτι θυμίζουν, επιδιώκοντας τα αντικείμενα που δημιουργώ να ξυπνούν μνήμες της αυθεντικής ελληνικής ζωής. Της γυμνής κι απαλλαγμένης από περιττά φτιασίδια. Αν υπάρχει ελληνικότητα σε αυτό που κάνω μάλλον βρίσκεται στο αφαιρετικό ύφος μου. Δείτε πόσο αφαιρετικά είναι τα ειδώλια της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου, τα λαϊκά έπιπλα όπως ο σοφράς ή ένα απλό σκαμνί, τα τσίγκινα, εμαγιέ και ξύλινα σκεύη. Νομίζω πως μέσα από αυτή τη ματιά γεννήθηκαν τα DIATRITA, τα ξύλινα τορναριστά (woodturned) σκεύη με τα οποία με γνώρισε αρχικά η ελληνική αγορά, και πρόσφατα οι τσάντες από το υλικό Tyvek που μοιάζει με χαρτί. Η ομορφιά τους κατά τη γνώμη μου, βρίσκεται στην τσαλακωμένη υφή αυτού του υλικού και στον ήπιο τρόπο που έρχονται σε επαφή με το σώμα. Όταν τσαλακώνονται μου αρέσουν ακόμη περισσότερο. Τη δουλειά μου μπορείτε να τη βρείτε σε πολλά καταστήματα μουσείων και στα νησιά μας, όπως στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο «Mon coin» και «True story” στην Αθήνα, στο «Theta» στην Σέριφο, στο «Muses» στην Κέρκυρα, στην «Kallisti» στην Αλόννησο, στο «Zominthos» στο Ρέθυμνο, “Myra” στα Χανιά κ.α.
www.skouloudi.com.

CHOE
Τα κεριά των θεών

Είμαστε ο Σπύρος και η Ελένη Μουμούρη. Η CHOE είναι ένα υβριδικό brand με πράσινο αποτύπωμα, που δημιουργήσαμε και αναπτύξαμε με την αδελφή μου, στον τόπο που γεννηθήκαμε. Η βάση της τοποθετείται στους Κανακάδες της Κέρκυρας, ένα γραφικό χωριό που δεν αριθμεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 200 κατοίκους, κάπου ανάμεσα στα πετρόχτιστα σοκάκια, τους αιωνόβιους ελαιώνες και την καταπράσινη
κοιλάδα του Ρόπα. Σε ένα χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων που αποτελεί μετενσάρκωση ενός παλιού ξυλουργείου, με τις σκουριασμένες μηχανές του να διεκδικούν ακόμα το δικαίωμά τους να φιλοξενούνται εδώ. Οι ξύλινες λεπτομέρειες που συμπληρώνουν την εξωτερική συσκευασία των κεριών κατασκευάζονται στο εργαστήριο, σε μία χειροπιαστή σύνδεση με τη μνήμη του χώρου. Το όνομα του brand CHOE συνδέεται με την ελληνική λέξη Χοή, μια υγρή προσφορά, με κρασί, νερό, μέλι ή λάδι, που έκαναν στην αρχαία Ελλάδα προς τους Θεούς του Κάτω Κόσμου, τις Μούσες τις Νύμφες και τους προγόνους τους. Η χοή αφορούσε ουσιαστικά στο άδειασμα του δοχείου, ένα τελετουργικό που αντανακλούσε
την ελπίδα του ανθρώπου για διατήρηση της τάξης του Κόσμου και αφθονίας της Φύσης. Τα επιλεγμένα αρώματα της CHOE είναι εμπνευσμένα από το Ελληνικό Μεσογειακό τοπίο, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα αρωματικά κεριά μέλισσας, τα οποία παρασκευάζονται από 100% αγνό ελληνικό κερί μέλισσας σε συνεργασία με Έλληνες μελισσοκόμους.
choecandles.com

gogreek®
Ελλάδα, παντού

Είμαι ο Γιώργος Γιώνας, γραφίστας, designer και Creative Director στην εταιρεία Υonas Design. Η gogreek® γεννήθηκε κάπως τυχαία το 2009, επάνω σε ένα χαρτί. Η κεντρική ιδέα μας ήταν μια σειρά ελληνικών προϊόντων τα οποία θα προέβαλαν τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση. Με αυτό το σκεπτικό σχεδιάσαμε προσχέδια και φτιάξαμε κάποια δείγματα. Όταν το 2011 παρουσίασα όλη την ιδέα για τα gogreek® στην επιχειρηματία κ. Ελίνα Ψημίτη, αμέσως ενθουσιάστηκε και αποφάσισε να στηρίξει δυναμικά το όλο εγχείρημα. Η αρχή έγινε με τις συλλογές «gogreek collectibles®» που είναι μινιατούρες με ούζο εξαιρετικής ποιότητας «ντυμένες» με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές σε συλλεκτικές συσκευασίες. Συνεχίστηκε με τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, με ήρωες της μυθολογίας και της αρχαιότητας και με ήρωες του 1821. Στα «gogreek collectibles®», προστέθηκαν με το χρόνο κι άλλες συλλογές προϊόντων, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και κοµψά αντικείµενα καθηµερινής χρήσης, όπως σουβέρ, µαξιλαροθήκες, κούπες, κλειδοθήκες, τάβλι, φουλάρια κλπ. με θεματογραφία από την ελληνική μυθολογία, ιστορία και παράδοση, που εκφράζεται μέσα από το σύγχρονο ελληνικό design. Τα gogreek® διευρύνονται συνεχώς με νέα προϊόντα και αποτελούν ιδανικό δώρο για συλλέκτες, αλλά και για κάθε επισκέπτη που θέλει να πάρει μαζί του ένα δώρο που εκφράζει τον ελληνικό πολιτισμό. Τα προϊόντα gogreek® είναι πολυβραβευµένα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τον σχεδιασµό τους και τη συσκευασία τους. Γνωρίστε τα, αγαπήστε τα κι αφήστε τα να ταξιδέψουν τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της γης.

ΚΕΙΜΕΝΟ : ΡΟΜΙΝΑ ΞΥΔΑ

INCREDIBLE GREECE | Incredible Greece